top of page

Vilpas ja Näädät kohtaavat perjantai-illan herkkupalassa Nokialla

Päivitetty: 13. marrask. 2020


Neljän pelin voittoputkessa porskuttava BC Nokia saa perjantaina 13.11. klo 18:30 Nokian palloiluhalliin vieraaksi Salon Vilppaan, josta nimimiehiä ei puutu.


Missä mennään?


Huhheijjaa, minkälaista menoa pari edellisviikkoa ovat olleet Näätien osalta. Neljä peräkkäistä voittoa ovat siivittäneet nokialaiset sarjataulukon viiden ylimmän joukkoon. Kokonaisrekordi on tällä hetkellä viisi voittoa ja kaksi tappiota. Sarjapisteissä edellä ovat tällä hetkellä vain voittamaton Helsinki Seagulls (7/0) ja yhden pelin enemmän pelannut Tampereen Pyrintö (6/2).


Vilpas taas on, noh, alempana mitä ennakkoon olisi voinut veikata. Salolaiset (4/3) painavat tällä hetkellä tasapisteissä Lahti Basketballin (4/3) kanssa kuudennella ja seitsemännellä sijalla. Vilpas ehti jo voittaa kolme ottelua putkeen, mutta hävisi viikonloppuna Kauhajoelle kotonaan.


Meillä on iso haaste edessä perjantai-iltana. Vilpas saapuu kaupunkiin ja tuo monia ongelmia pöydällemme ratkaistavaksi: urheilullisuutta, voimaa, heittäjiä ja kokemusta. Jokaisen meidän joukkueessa pitää tuota kentälle jotain positiivista ja lyödä kortensa kekoon. – Greg Gibson

 • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink 10+ viikkoa


Salon Vilpas


Kauteen lähtiessä, ja edelleen, Vilppaalla on mielenkiintoinen joukkue, jossa yhdistyy neljä ulkomaalaisvahvistusta, kokeneita suomalaisia Susijengiä myöten ja nuoria tulevaisuudenlupauksia. Kapuloita rattaisiin on aiheuttanut se, että Teemu Rannikon one more year -kaudella hänet nähdään pelikentillä vasta myöhemmin. Myös Riku Laine on tällä hetkellä poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia.


Mutta eihän nimimiehet tähän jää. Mikko Koivisto, 33, pelaa pisteiden osalta tällä hetkellä parasta kauttaan Korisliigassa ikinä. Juho Nenonen on myös jokaiselle tuttu rouhija ja Susijengin runkopelaaja. Nuoriso-osastolta Perttu Blomgren ja Aatu Kivimäki taas kärkkyvät paikkaansa miesten maajoukkueessa.


Ailahtelevasti kausi on kuitenkin alkanut, mistä osoituksena kaksi edellistä peliä. Edellisviikolla Vilpas pilkkoi Pyrinnön match up -paikkapuolustuksen päreiksi 112 pisteellä, mutta kolme päivää myöhemmin jäi kotikentällään Kauhajokea vastaan vain 68 pisteeseen.


 • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Aatu Kivimäki, Elias Eerikinharju

 • Ulkomaalaisvahvistukset: Tyler Cheese, Myles Stephens, Ladarien Griffin, Jeremiah WoodMielenkiintoisin suomalaispelaaja: Mikko Koivisto


Kukapa ei tuntisi Mikko Koivoiston geimiä lähes läpikotaisin: fiksua pelaamista, jäätävän tarkkaa heittämistä, mutta ei välttämättä se pelaaja, joka pistää nopean hyökkäyksen päätteeksi palloa alaspäin…Ensimmäiset seitsemän peliä takana ja Koivisto pelaa elämänsä kautta Korisliigassa: 14,7 pistettä, 2,3 levypalloa ja 3,3 syöttöä. Kolmen pisteen heitot sisään 42,6 prosentin keskiarvolla. Mies paranee vanhetessaan kuin viini.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Jeremiah Wood


Yksi tämän kauden piristysruiskeista on ollut ulkomaalaisvahvistukset, jotka ovat satunnaisellekin Korisliiga-seuraajalle tuttuja nimiä. Jeremiah Wood pelaa jo viidettä kauttaan Suomen pääsarjassa, jossa hän debytoi kaudella 2008/09.


Wood on kokenut ja monipuolinen sisäpelaaja, josta osoituksena 4,8 syöttöä ottelua kohden. Ilmeisesti herraa on hidastanut jonkinlainen alaraajavamma, mutta sataprosenttiseen kuntoon päästessään hänellä on potentiaali olla koko Korisliigan kuningas.


Missä ja miten?


BC Nokia – Salon Vilpas, 13.11.2020 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalliSuosittelemme ennakkolipun ostamista. Netistä liput voi ostaa Tiketti.fi:stä. Huomioithan, että Korisliigan otteluissa on kasvomaskiedellytys.Miten toimin katsojana?


 • Tule vain terveenä peliin

 • Osta lippusi ennakkoon

 • Lataa Koronavilkku kännykkääsi

 • Käytä kasvomaskia

 • Yski ja aivasta hihaan

 • Pidä turvavälit (+1 m)

 • Muista ylläpitää hyvää käsihygieniaa

 • Kunnioita turvavälejä urheilijoihin ottelutapahtumassa ja sen jälkeen

 • Jos koet itsesi ottelun aikana sairaaksi, lähde kotiin

 • Noudata ottelujärjestäjän ohjeita

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page