top of page

Suomen mestari Kauhajoki saapuu eurokentiltä Nokialle perjantaiksi


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat perjantaina 4.11. klo 18:30 Nokian palloiluhallilla, kun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari, FIBA Europe Cupissa puhtaalla saldolla pelaava, Kauhajoen Karhu Basket.


Missä mennään?


Viikonlopun jälkeen Korisliiga menee noin puoleksitoista viikoksi lomille FIBA:n järjestämät MM-karsinnat pysäyttävät sarjan hetkeksi. Sarjataulukko on vieläkin pitkälti sekasotku, vaikkakin kärjessä alkaa erottumaan Kobrat, joka on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi.


Näädät heiluu keskikastissa neljän voiton ja neljän tappion saldolla. Kauhajoki taas on FIBA Europe Cupin tuoman otteluruuhkan takia pelannut kotimaan sarjassa vähemmän otteluista, joten saldo on kuudesta ottelusta neljä voittoa ja kaksi tappiota.


Näädillä on tappio alla, kun tiistaina Kataja Basket oli parempi jatkoajan jälkeen. Pelaajatilanne on vielä torstaina epävarma, kun Niko Mattila, Perrion Callandret ja Hugo Boman ovat GTD-merkinnöillä kokoonpanossa. Kokoonpanossa kuitenkin nähdään ensimmäistä kertaa Korisliigassa 16-vuotias Kalle Kuhalampi.


– Resilienssi on nyt todella tärkeätä. Varsinkin, kun meillä on alla harmittava tappio. Kuinka ryhdistäydymme perjantaiksi, kertoo paljon meidän joukkueestamme, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Karhu Basket, Kauhajoki


Karhu Basket pelasi edellisen kerran keskiviikkona FIBA Europe Cupia Unkarin Körmendissä, jossa kauhajokiset jatkoivat voittokulkuaan: Karhu Basketin saldo FIBA Europe Cupin alkulohkossa on nyt puhdas: neljä peliä, neljä voittoa.


Korisliigassa Karhu Basket hävisi ensimmäisestä kolmesta ottelustaan kaksi, mutta nyt hallitseva mestari on löytänyt teränsä myös kotikamaralla: kauhajokiset porskuttavat kolmen ottelun voittoputkessa voitettuaan Tapiolan Hongan, KTP-Basketin ja Lahti Basketballin.


Kauhajoki pyörittää tällä hetkellä viiden ulkomaalaisvahvistuksen palettia, joista neljä valitaan aina kotimaan peleihin. Myös minuutteja päävalmentaja Janne Koskimies on päässyt pyörittämään tasaisesti, eikä yksikään Karhun pelaaja ole ylittänyt keskiarvoissaan 30 minuutin keskiarvoa.


Laadukkaasta kokoonpanosta pisteiden valossa ovat erottuneet Cameron Jones (14.7/3,0/6,0), Henri Kantonen (13,2/4,3/3,2), Severi Kaukiainen (12,2/2,0/3,7) ja Daniel Dolenc (10,3/5,5).


Vaikka näennäisesti Kauhajoki onkin sarjataulukon keskivaiheilla, niin kyseessä on edelleen kiistaton ykkössuosikki Suomen mestariksi keväällä.


Mielenkiintoisin pelaaja: Daniel Dolenc


Morjesta Dole! Viisi kautta BC Nokiaa edustanut Daniel Dolenc lähti Itävaltaan kauden 2019-20 päätteeksi, pelasi siellä yhden kauden Aleksi Koskisen apuvalmentamassa joukkueessa, ja palasi nyt Suomeen takaisin, mutta Kauhajoelle.


Dolenc on ottanut parin vuoden sisään merkittävän harppauksen eteenpäin pelaajana, mistä osoitus on 16 Susijengi-ottelua, jotka ovat kertyneet vuosina 2020 ja 2021.


FIBA Europe Cupissa Dolenc on tällä kaudella ollut erityisen kovassa vireessä. Keskiviikkona Dolenc takoi 22 pistettä ja 7 levypalloa hurjalla tarkkuudella: kakkoset 8/10, kolmoset 2/3. Tervetuloa takaisin Nokialle, Dole, me pistämme huippupelivalot päälle ihan vain sinua varten!


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kauhajoki, pe 4.11.2022 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Tiketti.fi

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page