top of page

Pohjalta pudotuspeliviivan ylitse noussut Kobrat on Näätien lauantaivastus


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat lauantaina 13. helmikuuta klo 15:00 Lapualla, kun Näätiä isännöi Kobrat. Lapualaiset ovat kohonneet kauden edetessä sarjataulukon pohjan läheisyydestä pudotuspeliviivan yläpuolelle.


Missä mennään?


Kun Korisliigan runkosarjan jäljellä olevat ottelut voidaan laskea joukkuekohtaisesti yhden käden sormilla, niin viimeisestä pudotuspelipaikasta käy kova kisa. Kobrat ovat kisassa keskellä kahdeksalla voitolla ja kymmenellä tappiolla, kun edellä tasapisteissä on Kataja Basket (8/10) ja alla KTP-Basket (7/10).


Eikä tuosta sopasta voi lukea pois BC Nokiaa (10/7), joka voi vielä päätyä mille sijalla tahansa, jopa ulos pudotuspeleistä (vaikka todennäköisyydet sille onkin pienet).


Kobrat lähtee otteluun tiistainen Lahti Basketball -tappio alla. Sitä ennen lapualaiset voittivat viisi peliä putkeen. Näädät taas hävisi keskiviikkona Salon Vilppaalle vieraissa.


Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lokakuun loppupuolella, jolloin Näädät veti pidemmän korren kotonaan 99-86.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa)


Kobrat, Lapua


Edellispelin tappiosta huolimatta Kobrat on Korisliigan kuntopuntarissa korkealla. Viisi peräkkäistä voittoa tammi-helmikuussa on kova suoritus. Pääasiallinen kapellimestari oli Antto Nikkarinen, joka palkittiin kuukauden pelaajaksi tammikuussa.


Kuten Nikkarinen Basket.fi-haastattelussa totesi, niin Kobrat on sijoitustaan parempi joukkue. Lapualaisilta löytyy paljon otteluita, jotka ovat olleet tiukkoja, mutta kääntyneet vastustajalle. Palkinto on tullut kauden edetessä, kun joukkue on kohonnut sarjataulukon pohjamudista pudotuspeliviivan päälle.


Lisäksi Lapualla pelaaminen on aina haasteellista. Kaksi erillistä, kahdesta eri ottelusta napattua klippiä kertoo hyvin, mistä on kyse. Yhdessä ne muodostavat pohjanmaalaispostmodernistisen liikkuvan kuvan ja äänen taideteoksen, joka toivottavasti päätyy lopulta Lapuan Taidemuseoon.
(Tässä kohtaa on oleellista huomauttaa, että ottelutapahtumissa on edelleen jokaisella joukkueella ottelutapahtuman järjestämiseen tarvittavat henkilöt.)


  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Antto Nikkarinen, Juho Lehtoranta, Remu Raitanen, Jussi Turja

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Anthony Gaines Jr, Nathanial Grimes, Jordan Loveridge, Justin Pierce


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Antto Nikkarinen


Korisliigan vuoden pelaaja kaudelta 2016/17 pelaa tilastollisesti uransa parasta kautta: 11,4 pistettä, 2,3 levypalloa ja 9,8 (!) syöttöä ottelua kohden ovat sellaisia lukemia, ettei olisi ihme, jos tälläkin kaudella hän ainakin taistelisi samasta palkinnosta. Se todennäköisesti vaatisi Kobrien pääsemistä a) pudotuspeleihin ja b) mahdollisimman korkealla sijoituksella.


Tammikuussa Nikkarinen heitti 15,8 pistettä ja tarjoili 12,0 syöttöä ottelua kohden, kun Kobrat voitti tammikuun neljästä ottelusta kolme.Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Anthony Gaines Jr.


Lapua haki alun perin atleettista kolmospaikan pelaajaa, joka on hyvä levypallopelaaja ja osuu myös kaaren takaa. Ja kaaren takaa Gaines on myös osunut: 41,9 prosentin osumatarkkuus oikeuttaa Gainesin viidenneksi tarkimmaksi kolmosheittäjäksi koko Korisliigassa.


Gaines on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 19,8 pistettä, 5,5 levypalloa ja 2,1 syöttöä ottelua kohden. Pistetilassa hän on myös viidentenä.


Missä ja miten?


  • Kobrat – BC Nokia, 13.2.2021 klo 15:00 @ Lapuan urheilutalo

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page