top of page

Pantterijahti alkakoon: Näätien puolustus vastaan Seagullsin hyökkäys


BC Nokia aloittaa Korisliigan pudotuspelit sunnuntaina 26.3. klo 17:00 historiallisessa Töölön Kisahallissa Helsinki Seagullsia vastaan. Paras viidestä -puolivälieräsarja jatkuu Nokialla lauantaina 1.4. klo 18:00.


Tällä kaudella Korisliigassa on ollut kaksi selkeää kärkijoukkuetta – Kauhajoki ja Seagulls – joiden kamppailu ykkössijasta huipentui päätöskierroksella. Kärkisijan vei Kauhajoki vain kahden pisteen erolla. Runkosarjassa Seagulls hävisi vain seitsemän ottelua, joista peräti neljä tappiota tuli kuuden ensimmäisen ottelun sisään lokakuussa.


Jos Näädät on tällä kaudella erottuneet puolustuksellaan, niin Seagulls taas on hoitanut hommansa hyökkäyspäässä loistokkaasti. Pisteitä stadilaiset ovat mättäneet keskimäärin 93,1 per ottelu, kun taas nokialaisten vastaava lukema on 79,1.


– Seagulls on erittäin hyvä koripallojoukkue, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.Seagullsin pistekärki tällä kaudella on ollut tarkasti heittävä Jeffrey Carroll (18,8/6,5), mutta tulivoimaa löytyy monipuolisesti ja penkiltä saakka. Ykköspelaaja lienee juuri maaliskuun vahvimmaksi pelaajaksi valittu René Rougeau (14,7/7,0/3,7 syöttöä). Ulkomaalaisvahvistukset täydentävät Zena Edosomwan (12,9/11,5) ja Robert Hall III (8,3/3,2).


Suomalaisosastolta löytyy kokemusta, meriittejä sekä nuoruutta. Jo tuhatta Korisliiga-ottelua lähestyvä Timo Heinonen (6,6/3,1) on mies paikallaan isossa kalustossa. Takakentän kaksikko Antti Kanervo (10,7/1,8) ja Okko Järvi (11,6/2,5) voivat syttyä yksittäisissä peleissä ilmiliekkeihin – vaikkakin harvoin samaan aikaan. Nokialaisyleisölle tuttu Lassi Nikkarinen (10,2/2,7/5,8) taas pitää pelinrakentelusta huolen.


Kanervo on ennakkotietojen mukaan poissa ainakin pudotuspelisarjan ensimmäisestä ottelusta.


Vaikka Seagulls onkin vuosien varrella kerännyt mitaleja ja cup-pystejä, niin SM-kulta on jäänyt vielä sivu suun. Joukkue on rakennettu voittamaan nyt.


Alakulma järjestää fanibussin Töölön Kisahalliin sunnuntaiksi.0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page