top of page

Näätien vuosi päättyi voittoon, Kataja kaatui niukasti kotona


BC Nokia onnistui pitämään Kataja Basketin takanaan vuoden päättäneessä kotiottelussa Nokialla. Näädät venyi jännittävien vaiheiden jälkeen 97–95 (57–50) -kotivoittoon.


Vanhojen viisauksien mukaan tasaisten pelien ratkaisijana toimii useimmiten vapaaheitot. Kun Kataja heitti tasatilanteessa 89-89 vapaan lay-upin ohitse, niin Aapeli Alasen kaksi ja Juan Davis Jr.:n kolme vapaaheittoa loivat hengitystilaa Näädille 96-91.


Vastaavasti loppuhetkillä Näädät upotti vain yhden neljästä vapaaheitosta, mikä sytytti toivonkipinän Katajan leirissä. Kun viimeisten minuutin kissa ja hiiri -leikissä Näädät menetti pallon kolmesti, niin Topias Palmi sai vielä potentiaalisen voittoheiton ilmoille summerin soidessa, mutta kotiyleisön onneksi häiritty yritys jäi vajaaksi.


– Ne viimeisen minuutin menetykset olivat sellaiset, joista valmentaja saa sydänkohtauksen. Muuten meni oikein hienosti. Taisteltiin ja ei tuollaisesta pelistä jaeta tyylipisteitä, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen huokaisi ottelun jälkimainingeissa.


Pilkahduksia alkukauden vireestä esitellyt Näädät oli keulilla valtaosan ottelusta, mutta Kataja oli sitkeä purtava. Ratkaisevaksi tekijäksi nousi nokialaisten mainio heittopeli, kun kolmoset upposivat 13/30 (43%).


– Saimme Sean O'Maran kautta palloa sisään ja sieltä ulos, kun Kataja tuplasi. Sen takia heitimme noin hyvin. Ja jos Juan Davis ja Aapeli Alanen osuvat tuolla tavalla, niin se luo meille enemmän tilaa, Tuominen avasi.


Nokian ”twin towers” O'Mara (20/6) ja Dragan Labovic (21/8) pääsivät pitkästä aikaa parketille tuorein jaloin – ja se näkyi. Katsomossa pureskeltiin jo kynsiä kolmannella neljänneksellä, kun O'Mara talutettiin alaraajavamman vuoksi vaihtopenkille, mutta kolossi palasi päätösneljänneksellä takaisin kentille.

Alanen oli jäätävän hyvä molemmissa päissä kenttää tehtaillen lähes tripla-tuplan 14 pisteellä, yhdeksällä levypallolla ja kahdeksalla syötöllä. Kaukana ei ollut myöskään Johnathan Hudson, joka nikkaroi 11 pistettä, seitsemän levypalloa ja 11 syöttöä.

Näätien parhaaksi pelaajaksi palkittiin kuitenkin Davis (21/9), joka on noussut todelliseksi x-faktoriksi. Alunperin Raholan Pyrkivän Divari B:n vahvistukseksi hankittu Davis on vääntänyt pelaamassaan viidessä ottelussa tupla-tuplan keskiarvot 17,2 pistettä ja 12,0 levypalloa.


Katajan kuningas oli Palmi (30/6), jonka peliesitykset aiheuttavat ihastusta Näätien valmentajajohtoa myöten.


– Topias on fantastinen pelaaja. Olen fani, Tuominen kommentoi.


Katajan muut pistemiehet olivat Ilari Seppälä (11/5/7), Vincent Simpson (11/3/4), Daniel Mullings (12/6) ja Tommi Huolila (10/4). Poikkeuksellisesti Kataja pelasi vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella, kun joukkue tiedotti Ryan Wrightin sopimuksen purusta ottelupäivänä.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page