top of page

Näätien viikko sisältää Katajan kahdesti: ensin Korisliigassa, sitten Suomen Cupissa


BC Nokia palaa pelikentille tällä viikolla, kun Näädät saa kahdesti vastaansa joensuulaisen Kataja Basketin. Nokia pelaa tiistaina 10.1. Katajaa vastaan vieraissa Joensuussa, perjantaina taas Suomen Cupin välieräottelussa Urhea-hallissa, Helsingissä.


Missä mennään?


Korisliigan varsinainen runkosarja lähestyy loppuaan ja Näädillä on jäljellä enää kolme ottelua. Sen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. Tilanne viivan molemmin puolin on kutkuttava, kun Näädät on nyt kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa viidentenä 10 voitolla ja 9 tappiolla. Sijat 4.-8. ovat kukin vain yhden voiton päässä toisistaan.


Kataja (12 voittoa, 7 tappiota) on tällä hetkellä kolmantena ja myös joensuulaisilla on jäljellä enää kolme ottelua. Yhdelläkin voitolla viimeisestä kolmesta Kataja varmistaa paikkansa lopullisesti ylemmässä jatkosarjassa.


Korisliigan runkosarjaottelun lisäksi joukkueet kohtaavat perjantaina Suomen Cupin välieräottelussa, joka pelataan Urhea-hallissa, Helsingissä.


Näätien Johnathan Stove määrättiin kahden ottelun pelikieltoon, joten hänen paikkansa ulkomaalaisvahvistuksena tiistain ottelussa ottaa Ryan Batte, joka on aiemmin pelannut BC Nokia Akatemiassa miesten I divisioona B:ssä.


Kataja Basket, Joensuu


Katajan pelaaminen on kehittynyt läpi kauden tasaisesti eteenpäin ja aseet ovat olleet pallonliike, leveä materiaali sekä hyökkäyslevypallot, joita joensuulaiset napsivat sarjan kolmanneksi parhaalla keskiarvolla 13,7 per ottelua.


– Meillä pitää olla itseluottamus kunnossa molemmissa päissä kenttää koko 40 minuutin ajan. Katajan pitäminen poissa toisista korintekomahdollisuuksista on keskiössä tässä ottelussa, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Katajan kulmakivet tänä kautena ovat olleet vahvistusnelikko Galin Smith (17,7/9,2), marraskuun alkupuolella joukkueeseen liittynyt Lamonte Turner (17,3/3,7/6,4), Rahlir Hollis-Jefferson (13,8/7,4), Amanze Egekeze (15,1/6,9) sekä ensimmäistä kauttaan itärajalla pelaava 26-vuotias Korisliiga-konkari Tuomas Hirvonen (11,4/3,6/6,3).


Missä ja miten?


  • Kataja Basket – BC Nokia, ti 10.1.2022 klo 18:30 @ Motonet Areena, Joensuu

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page