top of page

Näätien välipäivien ohjelmaan kuuluu Korihait kotona ja Kauhajoki vieraissa

Päivitetty: 28. jouluk. 2022


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat joulun ja uudenvuoden välillä kahdella ottelulla, joista ensimmäinen pelataan keskiviikkona 28.12. klo 18:30 Nokian palloiluhallilla Korihaita vastaan. Kotiottelun jälkeen Näädät pelaa lauantaina 31.12. klo 16:00 Kauhajokea vastaan vieraissa.


Missä mennään?


Yli kymmenen päivän joulutauon jälkeen Näädät palaa pelikentille hyvässä tilanteessa, jos ajatellaan jatkosarjoja. Nokialaiset kamppailevat ylemmän jatkosarjan paikasta, vaikka sarjataulukko on tiukka.


Nokia on nyt viidennellä sijalla rekordilla 9 voittoa ja 7 tappiota. Samassa saldossa ovat myös Kobrat (4.) ja Salon Vilpas (6.). Kahden voiton sisällä ovat myös Kataja Basket (3.), Helsinki Seagulls (2.) sekä KTP-Basket (7.), Kouvot (8.) ja Tampereen Pyrintö (9.).


Korihait on tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä 3 voitolla ja 13 tappiolla. Kauhajoen Karhu Basket taas on kärjessä 13 voitolla ja 2 tappiolla.


Korihait, Uusikaupunki


Korihait ei ole missään nimessä perinteinen sarjajumbo. Päinvastoin joukkue on pelannut tiukkoja pelejä toisensa jälkeen, vaikka uusikaupunkilaiset ajautuivatkin yhdeksän ottelun mittaiseen tappioputkeen.


Joulutauolle Korihait sai katkaistua tappioputkensa, kun joukkue kaatoi Lahti Basketballin 90-64.


– Nokialla on saapumassa vaarallinen joukkue. Tämä on joukkue, joka pelaa yhtä lujaa kuin mikä tahansa muu joukkue sarjassa, emmekä voi antaa heidän rekordinsa huijata meitä. Coach (Tero) Vasell on saanut joukkueensa olemaan mukana lähes jokaisessa pelissä, joten tiedämme, että meidän pitää pelata hyvin. Meille se tarkoittaa heittämistä itseluottamuksella, puolustamista lujaa, jotta saamme heiltä asioita pois, ja oikean tempon löytämistä, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Korihaiden parhaimmistoon tällä kaudella ovat kuuluneet Trey Niemi (16,7/2,3/4,9), Bojan Sarcevic (13,2/4,8/6,9), Quin Cooper (12,6/2,6) ja Prince Oduro (10,9/7,6). Ikävä kyllä Sarcevic loukkaantui marraskuun loppupuolella ja Korihait joutuu pelaamaan joulukuun ilman kapteeniaan.


Karhu Basket, Kauhajoki


Viimeisestä neljästä Suomen mestaruudesta kolme voittanut Kauhajoki on erinomainen koripallojoukkue, joka porskuttaa peräti 13 ottelun mittaisessa voittoputkessa Korisliigassa. Joukkueen ainoat tappiot tulivat kauden alussa: ensimmäisessä ottelussa Kobrille ja kolmannessa ottelussa Helsinki Seagullsia vastaan.


Kotimaan sarjan lisäksi Karhu Basket on menestynyt FIBA Europe Cupissa, jonka jatkolohkossa kauhajokiset ovat voittaneet molemmat ottelunsa tähän mennessä.


Joukkueesta löytyy laajuutta vaikka muille jakaa, mutta Korisliigassa pisteillä ovat erottuneet Cameron Jones (13,1/3,6/3,7), Severi Kaukiainen (12,2/2,4/4,9), Daniel Dolenc (11,4/3,7) ja Henri Kantonen (10,3/3,5/3,8).


Missä?


  • BC Nokia – Korihait, ke 28.12.2022 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Kauhajoki – BC Nokia, la 31.12.2022 klo 16:00 @ IKH Areena, Kauhajoki

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page