top of page

Näätien tunteikas paluu parketille päättyi voittoon – Max Besselink 20 pistettä


BC Nokia palasi pitkän tauon jälkeen Korisliiga-kentille ja nappasi tärkeän kotivoiton Kobrista 95-91 (42-42). Illan sankareihin kuului muun muassa 20 pistettä heittänyt Max Besselink ja kylmäpäisiä koreja loppuhetkillä upottanut Antti Ahonen.


Tiukka ja tunteikas ottelu vääntyi henkien taisteluksi, kun päätösneljänneksellä Näätien päävalmentaja Greg Gibson ajettiin ulos kahdella teknisellä virheellä ja Nokian vaihtopenkille vihellettiin vielä kolmas.


Gibsonin ulosajon jälkeen Kobrat venytti eron vapaaheitoilla ja kahdella peräkkäisellä korilla kahdeksaan pisteeseen 70-78. Valmentaja Tero Vasell otti aikalisän, jonka jälkeen loppupeli – viimeiset seitsemän minuuttia – meni Näätien komennossa 25-13.


Lapua pelasi paljon palloa sisään ja aiheutti sieltä meille harmaita hiuksia. Vaihdettiin puoliajalla miespuolustuksen matchuppeja, sitä kautta saatiin vähän tukittua kolmen sekunnin aluetta. Se oli ehkä ratkaiseva. Nyt on pääasia, että peli on saatu taputeltua. Meille erittäin tärkeä voitto, toivottavasti päästään mahdollisimman nopeasti harjoitus- ja pelirytmiin. – Tero Vasell

Myöhemmin Antti Ahosen ja Kobrien Stokley Chaffee Juniorin välienselvittely päättyi molempien teknisiin virheisiin.


Ahonen oli kuitenkin ratkaisemassa pelin. Pari minuuttia ennen loppusummeria Ahonen osui kolmosen, jolla ero venyi kotijoukkueen hyväksi neljään pisteeseen. Justin Pierce taas venytti omalla kolmosellaan eron seitsemään ja Kobrat pysyi takana.


Kun pelaamme vajaalla kokoonpanolla, niin jätkät kuten Antti antoivat meille mielettömät minuutit. Tietenkin Max oli myös uskomaton tänään. – Justin Pierce

Näätien paras pistemies oli Besselink, joka upotti 20 pistettä ja noukki 7 levypalloa, joista viisi hyökkäyspäässä. Besselink osui kolmosensa loistotarkkuudella kuusi sisään yhdeksästä yrityksestä.


Besselink oli osa viisikkoa, joista jokainen pelasi 30 minuuttia tai enemmän ja heitti kaksinumeroiset pistelukemat: Steven Haney (18/3), Kahron Ross (18/3/11 syöttöä), Justin Pierce (16/8/7 syöttöä) ja Arnaldo Toro (16/16).


Kobrien parhaimmat pistemiehet olivat Christian Lutete IV (21/3), Chaffee Jr. (19/13), Andre Wesson Jr. (12/6) ja BJ Raymond (13/2).


Näädät pelaa seuraavan kerran jo lauantaina 5.2. klo 17:00 kotonaan Kauhajokea vastaan. Mahdollisesti siihen peliin voidaan ottaa myös yleisöä.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page