top of page

Näädille vieraaksi järkälemäinen KTP, puikoissaan Jyri Lehtonen

Päivitetty: 6. helmik. 2021


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat lauantaina 6. helmikuuta, jolloin Nokian palloiluhalliin saapuu Greg Manganon ja Joe Burtonin johdattama KTP-Basket. KTP on juuri vaihtanut valmentajaansa, kun irtisanoutuneen Tomi Kamisen tilalle palkattiin Jyri Lehtonen. Ottelu pelataan ilman yleisöä.


Missä mennään?


Seagulls katkasi Näätien voittoputken Korisliigassa keskiviikkona Töölössä. Uusi pelaaja, Gokul Natesan sai tulikasteensa ja nyt häntä on päästy ajamaan sisään parin lisätreenin verran. Vaikka Näätien turbulenssi vahvistusrintamalla on ollut kova, niin sarjataulukossa sijoitus on silti mukavasti viides.


KTP-Basket (7 voittoa/8 tappiota) on tällä hetkellä teknisesti yhdeksäntenä sarjataulukossa, mutta tasapisteissä olevat Lahti Basketball (7/9) ja Kobrat (7/9) ovat pelanneet yhden pelin enemmän.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa)


KTP-Basket, Kotka


Kotkalaisilla on takanaan vaikea kausi. Alkukausi näytti hyvältä, mutta Joonas Lehtorannan loukkaantumisen jälkeen pelaaminen tukkeutui pitkäksi aikaa. Vaikeudet kulminoituivat viime viikolla, kun päävalmentaja Tomi Kaminen irtisanoutui pestistään omatoimisesti.


Korvaaja löytyi läheltä, tarkalleen ottaen Kouvolasta. Pätkäluontoiseen päävalmentajapestiin löytyi Jyri Lehtonen, joka ehti jo tehdä päävalmentajasopimuksen kaudesta 2021/22 Kouvojen kanssa.


Päävalmentajavaihdoksen myötä KTP on lauantaina täysi kysymysmerkki. Selvää kuitenkin on, että kotkalaisten pelaamisen kulmakivet ovat jättiläismäiset Greg Mangano ja Joe Burton.


Fokuksemme säilyy meissä itsessämme, kun valmistaudumme lauantaiseen KTP-peliin. KTP tulee varmasti jonkinlaisella uudelle energialla. Meidän pitää jatkaa pelaamista erittäin kovaa ja keskittyä omaan tekemiseen. – Greg Gibson

  • Merkittävimmän suomalaispelaajat: Joonas Lehtoranta, Topias Kuukkanen, Joni Herrala, Markus Rautasalo, Emil Uotila, Cedric Latimer, Michael Pounds

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Greg Mangano, Braxton Huggins, DeAndre Daniels, Joe Burton


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Joonas Lehtoranta


Vielä lokakuussa 2020 Joonas Lehtoranta sai unelma-aloituksen kauteensa. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa 26-vuotias Lehtoranta painoi sellaisia lukemia, joihin suomalaispelaajat harvoin Korisliigassa yltävät. KTP myös voitti jokaisen noista kolmesta.


Kauhajoella Lehtoranta loukkaantui ja samalla alkoi KTP:n alamäki. Vuodenvaihteessa Lehtoranta palasi pelikentille, muttei ole (ainakaan vielä) yltänyt alkukauden tasoonsa. Vaikka hän pelaakin tilastollisesti uransa parasta kautta.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Greg Mangano


Mangano pelaa jo neljättä kauttaan Korisliigassa. Ensimmäisen kolme hän viihtyi Kauhajoella, jonne hän vaikutti palaavan kerta toisensa jälkeen. Syksyllä olikin pienoinen yllätys, kun KTP nappasi kaksinkertaisen Suomen mestarin haaviinsa.


Mangano on vääntänyt tällä kaudella keskimäärin 22,4 pistettä, 8,9 levypalloa ja 2,7 syöttöä ottelua kohden. Hän pelaa joka ikinen kerta täydellä tunteella, mikä onkin tehnyt hänestä yleisön suosikkipelaajan koti- ja vieraskentällä. Harmi, että otteluun ei oteta yleisöä, koska Manganon ja Alakulman välinen sanasota olisi viihdepläjäys jo itsessään.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – KTP-Basket, 6.2.2021 klo 17:00 @ Nokian palloiluhalli

  • Ottelu pelataan ilman yleisöä

  • Ruutu+ / VeikkausTV

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page