top of page

Näädillä on tilaisuus parannella asemiaan sarjataulukossa Vilpasta vastaan


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 10. helmikuuta, kun Näädät matkustaa Salohalliin kohtaamaan sarjataulukossa neljäntenä olevan Salon Vilppaan. Nokialaisilla on ottelussa mahdollisuus ryöstää nelossija Vilppaalta.


Missä mennään?


Koronatauon jälkeen Vilpas on voittanut seitsemästä pelistään viisi, mutta lähtee otteluun tappio allaan, kun viikko sitten salolaiset hävisivät vieraissa Kobrille. Näädille taas on kertynyt yhtä monta peliä, mutta yksi voitto vähemmän.


Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin: Vilpas on neljäntenä (11 voittoa, 6 tappiota) ja Näädät viidentenä (10/6). Ei sitä aina uskoisi, että vielä taistellaan kotiedusta pudotuspeleihin, mutta Näädät on näyttänyt poikkeuksellista taistelutahtoa ja silkkaa sisua, vaikka joukkue pelaakin vain kahdella vahvistuksella.


Joukkueiden edelliskohtaaminen oli marraskuun puolenvälin tienoilla, jolloin Näädät pesi kotikentällään Vilppaan 84-66. Kolmen kuukauden aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä, molemmissa joukkueissa.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa)


Salon Vilpas


Vilpas ei välttämättä ole odotuksien mukaisella sijoituksella sarjataulukossa, mutta se ei poista joukkueen laatua. Salolaisjoukkueesta löytyy erinomainen sekoitus kokemusta (Teemu Rannikko, Juho Nenonen, Mikko Koivisto) ja nousevia lahjakkuuksia (Riku Laine, Aatu Kivimäki, Elias Eerikinharju). Nuorisokaartista löytyi vielä Perttu Blomgren, jonka kausi on todennäköisesti ohitse alaraajavamman takia.


Joukkue on kokenut kolhuja ja Rannikkokin on saatu pelikuntoon vasta tämän vuoden puolella. Voi jo melkein ennustaa, että Vilppaan kone lähtee todenteolla käyntiin jossain vaiheessa – viimeistään pudotuspelien puolella.


Jatkamme niin lujaa pelaamista kuin vain pystymme kokonaiset 40 minuuttia. Samalla pyrimme häiritsemään parhaamme mukaan erinomaista Vilpasta. Jos päästämme Vilppaan hyvään rytmiin molemmissa päissä kenttää, niin meillä tulee olemaan vaikea ilta. – Greg Gibson

  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Teemu Rannikko, Juho Nenonen, Mikko Koivisto, Aatu Kivimäki, Elias Eerikinharju, Riku Laine

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Deondre Parks Jr, Myles Stephens, Ladarien Griffin, Jeremiah Wood


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Teemu Rannikko


Last Dance, keväällä julkaistua Michael Jordan -dokkaria mukaillen. Teemu Rannikko on kansallisaarre, joka ansaitsisi jonkinlaisen taiteilijaprofessuurin tai vähintäänkin jonkin ritarikunnan ristin. Yli kahdenkymmenen vuoden ura pääsarjoissa ympäri Eurooppaa on päättymässä tähän kauteen.


(Kataja Basket teki muuten aika makean tribuuttivideon, kun Taikuri vieraili pari viikkoa sitten Joensuussa.)Rannikko palasi pelikentille tammikuun lopussa ja on pelannut kaksi ottelua tähän mennessä. Ennakkotietojen mukaan hänen pitäisi olla kokoonpanossa Näätiä vastaan. Nautitaan vielä hetki, kun se on mahdollista.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Jeremiah Wood


36-vuotias on kokenut sotaratsu, jonka jalat ovat lämmenneet kauden edetessä. Viidettä kauttaan Suomessa pelaava Wood ei ole välttämättä kyennyt vanhoilla päivillään samanlaisiin tilastoihin kuin nuorempana, mutta välillä, ja tarvittaessa, hän yltää vielä hirviömäisiin peleihin.


Kuten vaikkapa kaksi kaksi viikkoa sitten Lahtea vastaan Kisakallion Susi Training Centerissä: 26 pistettä, 15 levypalloa ja 4 syöttöä vajaassa 26 minuutissa.


Missä ja miten?


  • Salon Vilpas – BC Nokia, 10.2.2021 klo 18:30 @ Salohalli

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page