top of page

Näädät tiistaiksi Kotkaan, jossa vastaan tulee samalla voittosaldolla aloittanut KTP-Basket


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat, kun runkosarjan viidennessä ottelussa Näädät matkustaa Kotkaan KTP-Basketin vieraaksi. KTP on aloittanut Näätien tapaan kautensa vauhdikkaasti ja neljän pelin jälkeen saldo on kolme voittoa, yksi tappio.


Missä mennään?


Loukkaantumishuolia, loukkaantumishuolia. Näyttää siltä, ettei yksikään Korisliiga-joukkue oli niiltä alkukaudesta säästynyt ja sama meno jatkuu edelleen. Sekä Näädillä että KTP:lla on pelaajia telakalla ja GTD-merkinnöillä kokoonpanossa, joten vasta ylösheiton aikoihin selviää ketkä pelaavat ja kuinka paljon.


Näädät aloitti kautensa hurjasti voittamalla kolme ensimmäistä otteluaan, mutta lauantaina voittoputki katkesi, kun Kouvot oli tyly vieras 63-91-loppulukemilla.


  • Näätien loukkaantumisraportti (suluissa arvioitu paluu pelikentille viikoissa mitattuna): Antti Ahonen (10+), Perrion Callandret (1-2)


KTP-Basket, Kotka


Jokaisella joukkueella on kauden alussa omat haasteensa, mutta pääosin KTP on näyttänyt varsin hyvin kootulta joukkueelta. Varsinkin Korihait vastaan jokainen neljästä KTP:n vahvistuksesta onnistui, Roydell Brown jopa erinomaisesti. Kahdessa viimeisessä ottelussa KTP:ta vastaan molemmat vastustajat ovat tosin päässeet tekemään korkeita pistelukemia: Lahti Basketball 102, Korhait 99. Tosin KTP itse on joukkuetilastojen ykkönen 93,5 pisteellä per ottelu.


Suomalaisista vastuunkantajista esille ovat nousseet tähän mennessä Vili Nyman, Juho-Matti Henttonen, Joonas Lehtoranta ja Mubashar Ali. Näistä tosin Ali on GTD 25% -merkinnällä, mikä tarkoittaa, ettei hän todennäköisesti pelaa.


– KTP on näyttänyt alkukaudesta, että he pystyvät laittamaan pisteitä taululle. Pelisuunnitelman toteutus on jälleen kerran tärkeä asia meille. Me emme tehneet sitä edellispelissä, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Mielenkiintoisin pelaaja: Vili Nyman


Vasta 24-vuotias Nyman on hämmentävästi ehtinyt aloittaa jo yhdeksännen kautensa Korisliigassa. KTP-kasvatti pelasi kolme kautta hajaminuutteja kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa, josta hän siirtyi neljäksi kaudeksi Kouvoihin, mistä taas takaisin KTP:hen.


Nyt juniorimaajoukkuepolun A-divisioonan EM-kisoja myöten kolunnut Nyman on näyttänyt puhjenneen lopullisesti kukkaansa monipuolisena, liki kaksimetrisenä, monitoimikoneena. Nyman on tilastoinut neljässä pelissä 9,8 pistettä, 4,5 levypalloa, 1,0 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden.


Missä ja miten?


  • KTP-Basket – BC Nokia, ti 18.10.2022 klo 18:30 @ Steveco Areena

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page