top of page

Näädät pisti kuuden voimin hanttiin Vilppaalle

Päivitetty: 21. marrask. 2018

BC Nokialle ei jäänyt mitään hävettävää, kun loukkaantumisista kärsivä Näädät hävisi kuuden miehen rotaatiolla Korisliigan kärjessä porskuttavalle Salon Vilppaalle 86-89 (48-51).

Kun ottelua ennen oli selvää, että Näätien päädyssä lämmitteli vain kuusi pelaajaa, joilla on ylipäätänsä Korisliiga-otteluita vyöllä, niin lähtökohdat olivat selvät. Kotijoukkueelle voitto olisi yksi lähihistorian suurimmista yllätyksistä ja taas Vilppaalle tappio valtava pettymys.

Koripallo on kuitenkin ihmeellinen peli, jossa altavastaajalla ei ole mitään hävittävää ja se usein näkyy parketilla. Näädät pelasi valtaosan pelistä paikkapuolustusta, jossa Dragan Labovic ja Sean O’Mara vartioivat koria, kun vähemmän rotevat säntäilivät kaarella. Alussa oli kuitenkin vaikeuksia.


Kuva: Jani Virolainen

– Vaikka Salo tuntui heittävän alussa kaiken sisään, niin ei masennuttu. Siinä vähän korjattiin meidän paikkapuolustusta. Sen jälkeen pelattiin juuri niin hyvin kuin voimme pelata, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kertoi.


Näädät pysyi kannoilla; Vilpas tuntui ajoittain lähtevän karkuun, mutta lopulta ihmeen kaupalla kotijoukkue pysyi kuin pysyikin iskuetäisyydellä viimeisille minuuteille saakka.


– Sanoin alusta lähtien jätkille, että meidän pitää roikkua mukana. Pysytään mukana, pysytään mukana ja pysytään mukana. Sitten viimeisellä viidellä minuutilla meillä on mahdollisuus varastaa voitto. Se oli suunnitelma. Ei tällaista peliä lähdetä voittamana 20 pistettä, Tuominen virkkoi.


9,2 sekuntia ennen loppusummeria Malcolm Bernard heitti kolmosellaan eron kahteen pisteeseen 86-88. Vilppaan aikalisän jälkeen joukkuevirheitä nokialaisilla oli vain yksi, joten jouduttiin rikkomaan – ja kelloa vastaan.Ensimmäinen virhe onnistui, mutta toisesta tuomittiin pallottoman pelaajan rikkomisesta epäurheilijamainen virhe. Mikko Koivisto, tyylilleen epäuskollisesti, upotti vain toisen kahdesta vapaaheitostaan. Kun seuraavasta sisäänheitosta tuomittiin Juho Nenoselle hyökkääjänvirhe, niin Näädille jäi vielä 8,4 sekuntia toivonkipinää. Kotiyleisön harmiksi tasoitusyritys meni ohitse.


– Tietenkin harmittaa, koska ero oli lopulta niin pieni, Näätien ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu Teemu Sulonen sanoi ottelun jälkeen.


Aleksi Kantonen pussitti uransa ensimmäiset pisteet Korisliigassa. Kuva: Jani Virolainen

Näätien koko parketilla käynyt kuusikko pääsi pisteiden makuun: Sulonen (11/0), Bernard (23/7/4), O’Mara (22/6/4), Labovic (15/14), Vuk Malidzan (10/6/6) ja Korisliiga-uransa ensimmäiset pisteet tehnyt Aleksi Kantonen (5/2).


Hugo Bomanin (’02) sekä kokoonpanoon nostettujen Peetu Piirtolan (’03) ja Topias Meadin (’03) debyytin Korisliiga-parketeille jäivät tulevaisuuteen.

Vilppaan pisteviisikko oli Brandon Taylor (20/8), Diante Baldwin (13/5), Mikko Koivisto (13/1), Teemu Rannikko (12/2/6) ja Aatu Kivimäki (13/5).

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page