top of page

Näädät maajoukkuetauolta suoraan Pirkanmaan paikalliskamppailuun Pyynikille


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat lauantaina 19.11. klo 17:00 Pyynikin palloiluhallilla, kun Näädät matkustaa itään Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Näädille kyseessä on ensimmäinen ottelu MM-karsintatauon jälkeen, Pyrintö taas pelasi jo keskiviikkona.


Missä mennään?


MM-karsinnat tulivat ja menivät, Korisliiga jäi miltei parin viikon tauolle. Korisliiga käynnistyi parin ottelun verran jo keskiviikkona, joissa tuleen pääsi Pyrintö, joka taipui niukasti Kataja Basketille vieraissa 94-86.


Näädät uudisti kokoonpanoaan maajoukkuetauon aikana ja Pyynikillä nähdäänkin ensimmäistä kertaa Malik Benlevi, joka on saapunut Nokialle nappaamaan neljännen ulkomaalaisvahvistuksen paikan.


Sarjataulukossa BC Nokia (4 voittoa/5 tappiota) on kahdeksantena ja pari pykälää alempana, kymmenentenä, on Pyrintö (3/5).


Tampereen Pyrintö


Pyrinnön pelaaminen on ollut vähintäänkin ailahtelevaa, eikä tasaisuutta ole vielä löytynyt. Ainakin osittain sitä selittää joukkueen ikärakenne vahvistuksien puolella: LJ Thorpe (syntynyt 1999), Daytone Jennings (1997) ja Jaquan Lawrence (1999) ovat kukin tulokkaita ammattilaiskentillä. Jo viime kaudelta Pyrinnöstä tuttu Ike Smith (1999) taas pelaa toista kauttaan.


Smith onkin tähän mennessä kantanut Pyrinnön suurinta pistetaakkaa 16,8 pisteellä per peli – perässään Jennings, jonka saldo on ollut 15,3. Suomalaisista esille on noussut, jälleen kerran, Osku Heinonen 11,1 pistellä per ottelu.


Pyrintö on ainakin pyrkinyt vauhdikkaaseen peliin, minkä kulminoituminen nähtiin marraskuun alussa, kun tamperelaiset päihittivät Lahti Basketballin kotikentällään 107-70.


Mielenkiintoisin pelaaja: Osku Heinonen


30-vuotias Heinonen on pelannut viimeisen kolmen kauden aikana uransa parasta koripalloa ja noussut Pyrinnön kokeneimmaksi suomalaispelaajaksi, kapteeniksi ja seuran keulakuvaksi.


Tuttuun tapaan Heinosen käsi ei tärise missään heittotilanteessa. Hänen 11,1 pistettä per peli ovat syntyneet erinomaisilla tarkkuuksilla: kakkoset 47,6 %, kolmoset 38,7 % ja vapaaheitot puhtaasti 100,0 %.


Pienenä knoppitietona: tiesitkö, että Heinonen on pelannut BC Nokian riveissä? Kyllä, Heinonen pelasi BC Nokian edustusjoukkueessa kaudella 2010-11 miesten ykkösdivisioonassa.


Missä ja miten?


  • Tampereen Pyrintö – BC Nokia, la 19.11.2022 klo 17:00, Pyynikin palloiluhalli, Tampere

  • Ruutu+

  • Alakulman fanibussi
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page