top of page

Näädät Kouvot-tappiolla kuudenneksi, nuorisokolmikolle piste-ennätykset


BC Nokia hävisi Korisliigan runkosarjan viimeisessä ottelussaan Kouvoille 85-73 (48-39), mutta sijoittui tappiosta huolimatta kuudenneksi ja saa pudotuspeleissään vastaan Karhu Basketin. Nuorisokolmikko Hugo Boman, Peetu Piirtola ja Veikka Hiekkataipale heittivät kukin Korisliigan uransa piste-ennätykset.


Kuudes sijoitus johtuu siitä, että KTP-Basket ja Kataja Basket voittivat omat ottelunsa. Sitä kautta neljä joukkuetta, joilla on yhtä monta sarjapistettä, ajautuivat keskinäiseen vertailuun, jossa keskinäisissä otteluissa BC Nokialla oli eniten sarjapisteitä. Skenaarioita oli yhteensä seitsemän, joista tämä oli ainoa, jossa BC Nokia sijoittui kuudenneksi tappiosta huolimatta.


Kouvot hallitsi käytännössä ottelua alusta loppuun, muttei kyennyt missään vaiheessa karkaamaan lopullisesti. Päävalmentaja Greg Gibsonin alkuperäinen idea oli antaa nuorille pelaajille paljon peliaikaa tässä ottelussa. Mahdollisuuksia tuli vain lisää, kun Matias Ojala jäi ensimmäisen neljänneksen jälkeen sivuun varotoimena.


Isoin asia, jonka halusimme saavuttaa tänään oli antaa minuutteja meidän nuorille jätkillä ja saada heidät tottumaan Korisliigan tempoon paremmin. Sekä parantaa heidän itseluottamustaan. Tänään, jos he tekivät virheitä, niin halusin heidän vain jatkavan pelaamista niiden ylitse. – Greg Gibson


Nuoret pelaajat vastasivat erinomaisesti: Hugo ”Tesoman Prinssi” Boman väläytteli potentiaaliaan tilastoiden 19 pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi riistoa. Peetu Piirtola (10/4) vetäisi toista peliä putkeen erinomaiset minuutit. Veikka Hiekkataipale taas avasi pistetilinsä säkittäen viisi pistettä.


Jokaiselle näistä kolmesta pelaajasta pisteet ovat heidän ennätyksensä yksittäisestä pelissä Korisliigassa.


Näimme, mihin Hugo on kykenevä. Peetu pelasi myös laadukkaat minuutit. Toivottavasti nuo minuutit kääntyvät pudotuspeleissä 10-15 laadukkaaksi minuutiksi, jotka ehdottomasti tarvitsemme heiltä. – Greg Gibson


Gokul Natesan pussitti 16 pistettä ja Lassi Nikkarinen tuttuun tapaan lähtenteli tripla-tuplaa yhdeksällä pisteellä, seitsemällä levypallolla ja kahdeksalla syötöllä.


Jo entuudestaan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Kouvot päätti kautensa positiivisiin tunnelmiin. Myös Kouvolassa talous on tiukilla ja joukkue pelaa nuorella kokoonpanolla ja vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella.


Severi Kaukiainen (16/9/8 syöttöä), Oscar Storgård (13/3), Vili Nyman (14/9) ja Aapeli Syrjämäki (11/6) erityisesti näyttivät, että minuutit ovat menneet oikeisiin osoitteisiin. Tuomas Hirvonen (11/4/10 syöttöä), vaikka nuori onkin, lasketaan jo Korisliiga-veteraaniksi, jonka hyvät otteet eivät yllätä.


Pudotuspelit alkavat ensi viikonloppuna. Tarkoista aikatauluista tulee lisätietoa myöhemmin.Ottelun lehdistötilaisuusOttelun huippuhetket0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page