top of page

Näädät kohtaa vieraissa Kouvot, yhden Korisliigan kuumimmista joukkueista


BC Nokian pelit Korisliigassa jatkuvat perjantaina 8.11. nokialaisten matkustaessa Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin Kouvolaan, jossa Näädät saa vastaansa kevään SM-hopeamitalistin Kouvot klo 18:30.


Kouvot todellakin, ehkä jopa vähän yllättäen, saavutti keväällä SM-hopeaa, mutta joukkue on pitkälti eri kuin finaaleissa. Ville Kaunisto vaihtoi koripallotossut eduskuntaan ja Tuomas Hirvonen päätti hakea uutta vauhtia uralleen Lahdesta. Pitkäaikainen Kouvot-luotsi Jyri Lehtonen jäi sapatille ja päävalmentajan pallin nappasi ahkera lattiateippausten vastustaja ja apuvalmentajana Seagullsissa ja Katajassa kannuksiaan kerännyt Tuomas Oja.


Oja on saanut joukkueensa hyvään vauhtiin, kun vahvistusvalinnat ovat vaikuttaneet onnistuneilta ja joukkue saa aikaan pisteitä taululle liukuhihnalta. Suomalaisista nuorista Severi Kaukiainen ja Teemu Knihtinen ovat nousseet viisikkoon asti latoen nuorien uriensa parhaita tilastorivejä. Duke Shelton ja Derrick Barden ovat kuitenkin ne kotijoukkueen tehomiehet, jotka aiheuttavat vastustajille eniten harmaita partakarvoja.


Perjantainen peli Kouvolassa on meille iso haaste, mutta olen innoissani näkemässä, missä tällä hetkellä olemme. Päävalmentaja Oja on tehnyt loistavaa työtä joukkueen kokoamisessa, joka pystyy laittamaan palloa yksinkertaisesti pussiin. Olemme pistäneet entisestään enemmän painotusta puolustukseen ja Kouvot on tähän erinomainen testi. – Greg Gibson

Kouvot on ehtinyt pelata yhdeksän ottelua, joista voittoja on kertynyt kuusi, mikä oikeuttaa sarjataulukon neljänteen sijaan. Kolme viimeistä ottelua ovat olleet tappio Karhubasketia vastaan, voitto Kymenmaan derbyssä KTP-Basketista ja toinen tappio Kauhajoelle viime keskiviikkona.


Ennakko-odotukset kauteen lähtiessä Kouvojen suhteen olivat useimmilla matalalla, mutta joukkue on osoittanut, että kykenee mittelemään tasapäisesti sarjan kärkijoukkueita vastaan. Varsinkin Mansikka-ahon Jatke Areenalla Kouvot on nihkeä isäntä, joka on päästänyt tällä kaudella vieraat vain kerran kotimatkalle sarjapisteet kainalossaan. Tuokin joukkue oli Karhubasket.


Näätien vierasottelut ovat katsottavissa monikameratuotantona Elisa Viihteeltä. Kannattaa seurata, koska ikinä ei ole varmaa, mitä siellä vastaan tulee.0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page