top of page

Näädät kellisti niskaotteella hallitsevan Suomen mestarin Karhun


BC Nokia nappasi ehkä kovimman mahdollisen päänahan Korisliigassa, kun Näädät katkaisivat kotikentällään Kauhajoen Karhu Basketin kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken 81-72 (42-30).


Duunia, kolhuja ja kamppailuja. Nokian palloiluhallin parketilla nähtiin joukkue isolla J:llä, jossa pistetilastoissa ei välttämättä valtavasti kukaan erotu, mutta jokainen tuo oman kortensa kekoon yhteisen tavoitteen eteen.


Ennen kaikkea se näkyi tiistai-iltana levypalloissa, jotka Näädät veivät ylivoimaisesti 50-33. Hyökkäyslevypalloja taas nokialaisten käpäliin tarttui peräti kaksikymmentä.


Näin meidän pitää pelata, jos haluamme menestyä. Meillä ei ole yhtään pelaajaa, joka on suuri tähti, joten meidän pitää pelata lujempaa kuin kukaan muu. Tämä oli koko idea, kun rakensimme joukkuetta ja tänään näki, mihin parhaimmillamme pystymme. – Greg Gibson


Kaksinkertaista Suomen mestaria ei kaikesta huolimatta noin vain karisteta. Läpi ottelun Karhu heilui kymmenen pisteen hujakoilla ja pääsi prässinsä myötä päätöshetkillä vielä hetkeksi neljään pisteeseen, mutta Stacy Davisin korit pitivät vieraat takana.


Eniten pisteitä kotijoukkueelta säkittivät Demarcus Holland (12/6/5 syöttöä), Stacy Davis (11/8) ja loistavaa kautta pelaava Daniel Dolenc (19/8). Yksittäisiä loistopätkiä nähtiin mm. Shawn Hopkinsilta (4/2), Michael Besselinkiltä (3/3) ja Lassi Nikkariselta (7/1).Ladarius Tabb (9/10) haki irtopalloja sydämensä kyllyydestä. Vaikka tilastoissa Tabbille merkittiin ”vain” kuusi hyökkäyslevypalloa, niin Karhu Basket -valmentaja Janne Koskimieskin mainitsi, että niitä tuntui ainakin vierasleirissä kertyneen enemmänkin.


Emme hankkineet Tabbia tekemään tänne pisteitä, vaan taistelemaan irtopalloista. Sitä hän tänään teki. – Greg Gibson

Karhu Basketin parhaat pistemiehet ottelussa olivat Samuel Givens (15/4), Evan Yates (13/9) ja Cameron Jones (11/4/7 syöttöä).


Seuraavaksi Nokialle saapuu lisää pohjanmaalaisia, kun perjantaina 29.11. Näädät pelaa jälleen kotiottelun, jossa vieraaksi tulee Lapuan Kobrat.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page