top of page

Näädät hakee puhtaalle pelilleen jatkoa sarjanousija Honkaa vastaan Tapiolassa


Korisliigan ainoa tappioton joukkue, BC Nokia, hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan keskiviikkona 12.10. klo 18:30 Tapiolan Liikuntahallilla alkavassa vieraspelissä sarjanousija Tapiolan Honkaa vastaan.


Missä mennään?


Korisliigan tuore sarjakausi on alkanut jännittävissä merkeissä. Useimmat joukkueet ovat pelanneet jo kolme ottelua, joista kukaan ei ole selvinnyt puhtaalla pelillä. Näädillä on alla kaksi ottelua, joista voitot ensin Salon Vilppaasta ja sitten Helsinki Seagullsista.


Vähän jopa yllättäen BC Nokia lähtee otteluun Korisliigan ainoana joukkueena, joka on tähän mennessä tappioton.


Tämän lisäksi kapteeni Antero Lehto tulee ennakkotietojen mukaan palaamaan pelaavaan kokoonpanoon ja tekee ensiesiintymisensä tällä Korisliiga-kaudella. Vaihteeksi taas erinomaisia otteita kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Näädät-paidassa pelanneet Mikael Laihosen esiintyminen Honkaa vastaan on vielä epävarmaa.


  • Näätien loukkaantumisraportti (suluissa arvioitu paluu pelikentille viikoissa mitattuna): Antti Ahonen (10+).


Tapiolan Honka, Espoo


Tapiolalainen koripallo teki täksi kaudeksi paluunsa Korisliigaan pienen tauon jälkeen. Korisliigassa on historian saatossa nähty Tapiolan Honkaa, Espoon Honkaa ja Espoo Unitedia, konkursseja, mutta myös kirkkaimpia mitaleja ja menestystä.


Honka on (ainakin näin ulkopuolisen silmin) juurtunut syvemmin junioritoimintaansa myös edustustasolla, mikä näkyy myös kokoonpanolistassa, joka vilisee seuran omia kasvatteja ja nuoria pelaajia. Nousun Divisioona A:sta Korisliigaan Honka suoritti kokoonpanolla, jossa kahta vahvistusta ja Akseli Hartikaista lukuun ottamatta jokainen pelaaja oli syntynyt vuosituhannen vaihteen jälkeen.


Korisliiga on kuitenkin Korisliiga, joten Honka on hakenut vahvistuksia ja kokeneempia pelaajia: 41-vuotias Tuukka Kotti siirtyi Helsinki Seagullsista. Honka-kasvatti Carl Lindbom taas kotiutui maailmankiertueeltaan takaisin Espooseen. Nuoruutta taas hankittiin Kataja Basketista tutun Valtteri Mervolan ja edelliskaudella Näätiä edustaneen Max Besselinkin muodossa. Ennakkotietojen mukaan Besselink ei tule pelaamaan keskiviikkona.


Honka on pelannut tähän mennessä kaksi ottelua, joista ensimmäinen päättyi tappioon Lahti Basketballia vastaan, kunnes toisessa ottelussa voittosaldo aukesi Korihaita vastaan.


– Honka on näyttänyt kykynsä pelata todella kovaa kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Veteraanijohtajat Kotti ja Lindbom pitävät huolen, ettei joukkue putoa kyydistä. Meidän tulee pitää huoli, että olemme keskittyneitä ja ymmärrämme pelisuunnitelman, jotta meillä on mahdollisuudet voittaa, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Mielenkiintoisin pelaaja: Carl Lindbom


30-vuotias Lindbom on ehtinyt jo kiertää maailmaa koripallon perässä vaikka millä mitalla. Susijengissä 63 ottelua pelannut Lindbom siirtyi kasvattajaseurastaan jo nuorena Saksaan, mistä hän palasi takaisin Suomeen (Espoon Honka, Torpan Pojat, Tampereen Pyrintö, Bisons Loimaa, Helsinki Seagulls), mutta viimeiset viisi vuotta hän on ollut Puolassa, Ranskassa, Liettuassa, Kroatiassa ja Islannissa.


206-senttinen Lindbom on aloittanut Hongassa mainiosti: kahdessa ensimmäisessä ottelussaan hänen tilastoikseen on kirjattu 16,0 pistettä, 7,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.


Vain kolmella ulkomaalaisvahvistuksella (joista Adrien Lawsonin esiintyminen Näätiä vastaan on epävarmaa) pelaavalle Hongalle kokeneet Lindbom ja Kotti tuovat selkärangan, johon tukeutua.


Missä ja miten?


  • Tapiolan Honka – BC Nokia 12.10.2022 klo 18:30 @ Tapiolan Liikuntahalli

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page