top of page

Mennäänkö vihdoinkin? Keskiviikon illallispöytään Kobrat


Kaikkien todennäköisyyksien mukaan BC Nokia tulee pelaamaan tänään keskiviikkona 2.2. ensimmäisen ottelunsa Korisliigassa kahteen viikkoon, kun Nokian palloiluhallille saapuu Kobrat. Ottelu pelataan ilman yleisöä.


Missä mennään?


Koronakurimus kolhi Näätiä oikein kunnolla. Ensin välipäivinä alkanut tauko oli onnekas sattuma, jolla saatiin se preseason, jota ei preseasonin aikaan ollut. Nyt taas pelaajia on joko armeijan harmaissa taikka vielä toipumassa.


Ennakkotietojen mukaan Näädät saa illan otteluun jalkeille kahdeksan pelaajaa (Max Besselink, Peetu Piirtola, Veikka Hiekkataipale, Arnaldo Toro, Steven Haney, Justin Pierce, Kahron Ross ja Antti Ahonen), joista Hiekkataipale ja Ahonen ovat vielä GTD-merkinnöillä.


Ei odotuksia tämän pelin suhteen, koska valmistautuminen on ollut kaukana ideaalista. Joka tapauksessa me menemme ja teemme parhaamme. – Greg Gibson

Kobrilla on kaksi ottelua runkosarjaa enää jäljellä, kun taas ottelusiirtojen takia Näädillä on vielä viisi.


Tammikuu on kohdellut Kobria kaltoin, kun joukkue hävisi kaikki neljä otteluaan. Alla oli vielä tappio joulun välipäiviltä, joten putkessa on viisi tappiota. Saldolla 7 voittoa ja 13 tappiota Kobrat on jo jäänyt varmasti alempaan jatkosarjaan.


Kobrat, Lapua


Nokialaislaseittain Näädillä on ollut lähiaikoina vaikeaa, mutta niin on ollut Kobrillakin. Heidän tilanteestaan kertoo parhaiten päävalmentaja Ville Turja, Korisliigan nettisivujen ennakkokommenteissaan.


Olemme pelanneet karanteenien ja joukkueessamme olleiden koronatartuntojen jälkeen neljä peliä, joissa kaikissa olemme pystyneet kamppailemaan loppuun asti otteluiden voitosta. Huomenna vastassa Nokia, joka pelaa erittäin aggressiivisesti puolustuksessa. Heillä on paljon taitoa ja heittovoimaa jonka lisäksi heiltä löytyy sarjan ylivoimaisesti paras levypallopelaaja. Erittäin vaikea iltapuhde on tulossa ja valmistautuminen täytyy onnistua, jotta voittosaraketta kartuttava helpottava voitto saataisiin mukaan Lapualle. – Ville Turja

’Nuff said.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Chrysostom Chukwuma


Ensimmäinen kausi Korisliigassa. 4,7 pistettä, 2,2 levypalloa per ottelu 25-vuotiaana. Jos haluaa lukea myöhemmällä iällä nuorten maajoukkueisiin nousseesta pelaajasta (lopulta Chuku pelasi vain kolme ottelua 18-vuotiaiden poikien Baltic Cupissa), joka on kammennut tiensä pidemmän kaavan kautta Korisliiga-pelaajaksi, niin kannattaa painaa tätä linkkiä.


Juttu on ansiokas.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Christian Lutete IV


Nappiosuma, jälleen kerran, Kobrilta. 25-vuotias Lutete on Korisliigan ykkönen pisteissä 23,7 pojolla per ottelu. Heittoprosentitkin pelitilanneheitoissa hivelevät silmiä: kakkoset 56,7% ja kolmoset 44,1%. Luteten ainoa ns. heikkous korinteossa tuntuu olevan vapaaheitot, jotka osuvat maltillisesti 69,2% tarkkuudeella.


Lutetella ehti olla alla pari pisteiden kannalta kehnompaa ottelua (14 ja 12 pistettä), mutta hän palasi jälleen itselleen ominaisempiin lukemiin edellisottelussa KTP-Basketia vastaan 35 pisteellä.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kobrat, ke 2.2.2022 klo 18:30, Nokian palloiluhalli

  • Ruutu+

  • Ottelu pelataan ilman yleisöä

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page