top of page

Lahti Basketball vei voiton puhtaasti kotimaisilla Näätien nenän edestä


BC Nokia hävisi keskiviikkona puhtaasti kotimaisella kokoonpanolla pelanneelle Lahti Basketballille 75-76 (39-44). Näädät nousi suosta voittotaisteluun, mutta sarjapisteet lähtivät ansaitusti Lahteen.


Ennakkoluulottomasti, suurella sydämellä ja kovalla vauhdilla pelanneet lahtelaiset olivat valtaosan ottelusta keulilla, mutta päätösneljänneksellä Näädät valmisteli loppukiriä Arnaldo Toron, Antero Lehdon ja Max Besselinkin johdolla.


Toro riehui korin alla repien hyökkäyslevypalloja ja nostaen niitä sisään; Lehto ja Besselink taas hoitivat kolmosillaan nokialaiset kahden pisteen johtoon 75-73 – ensimmäistä kertaa sitten avausneljänneksen.


Lahden sankariksi nousi Ville Karvonen, jota rikottiin kahden vapaaheiton arvoisesti. Ensimmäinen sisään, toinen ohitse, mutta Karvonen haki oman levypallonsa ja nakutti kulmasta pitkän kakkosen sisään loppulukemiin.


Näädille jäi vielä kymmenisen sekuntia potentiaalisen voittoheiton luomiseen, mutta tällä kertaa se kolisi raudoissa.


Vaikka meidän viimeinen heitto olisikin mennyt sisään, niin emme olisi ansainneet voittoa. – Greg Gibson

Lahti ansaitsi voittonsa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ei siinä sen enempää. Meidän pitää yksinkertaisesti parantaa. Tiedetään, että pystytään parempaan, mutta jostain syystä ei saada koneesta irti enempää. Koetetaan saada se solmu purettua, onneksi kausi on vasta alussa. – Antero Lehto

Vaikka Karvonen (13/4/5 syöttöä) ratkaisi ottelun lopulta, niin 40 minuutin ajan lahtelaisten ykköspelaaja oli Ricky Waxlax, joka säkitti 24 pistettä ja noukki kuusi levypalloa erinomaisen puolustuksensa kylkeen. Harmaita hiuksia nokialaisille aiheuttivat myös Aleksanteri Ahola (11/4/4 syöttöä), Erik Sajantila (10/7) ja Eemi Luukkonen (9/2).


Näätien parhaat pistemiehet olivat Besselink (23/3), Toro (22/18) ja Lehto (11/2/4 syöttöä).
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page