Kuudenneksi vai seitsemänneksi? Runkosarja päätökseen Kouvolassa

Päivitetty: maalis 9


BC Nokia pelaa Korisliigan runkosarjan viimeisen ottelunsa tiistaina 9. maaliskuuta Jatke Areenalla Kouvolassa, kun Näätiä isännöi pudotuspelien ulkopuolelle jäävä Kouvot.


Missä mennään?


Näätien kohdalla ollaan aika erikoisessa tilanteessa. Sarjapisteet ovat sellainen sekamelska, että viimeisen kierroksen vaikutukset lopulliseen sijoitukseen vaativat sen tason matematiikkaa, että Näätien tiedotus ei ole siihen kykenevä. (Päivitetty tiistaina, aiemmin ennakossa oli väärää tietoa.) Nyt käsitys on tämä:

  • Jos Kataja ja KTP voittavat sekä BC Nokia ja Kobrat häviävät, on järjestys tällöin: BC Nokia 6 – Kataja 7 – Kobrat 8 – KTP 9.

  • Jos Kataja voittaa ja BC Nokia, Kobrat sekä KTP häviävät, on järjestys: Kataja 6 – BC Nokia 7 – Kobrat 8 – KTP 9.

  • Jos BC Nokia ja Kobrat voittavat sekä KTP ja Kataja häviävät, on järjestys: BC Nokia 6 – Kobrat 7 – Kataja 8 – KTP 9.

  • Jos Kobrat ja KTP voittavat sekä BC Nokia ja Kataja häviävät, on järjestys: Kobrat 6 – BC Nokia 7 – KTP 8 – Kataja 9.

  • Jos BC Nokia, Kataja ja KTP voittavat ja Kobrat häviää, on järjestys: BC Nokia 6 – Kataja 7 – Kobrat 8 – KTP 9.

  • Jos BC Nokia ja Kobrat voittavat ja Lahti häviää, on järjestys: Lahti 5 – BC Nokia 6 – Kobrat 7.


Käsitys on tämä: Jos Näädät voittaa, niin nokialaisten sijoitus on kuudes. Jos Näädät häviää, niin sijoitus on seitsemäs (ja vastaan tulee pudotuspeleissä Pyrintö). Poikkeuksena on tilanne, jossa KTP voittaa Pyrinnön ja Kataja voittaa Kobrat alle kymmenellä pisteellä. Silloin sijoitus on tappiollakin kuudes.


Kouvot taas jäävät varmasti pudotuspelien ulkopuolelle kymmenenneksi.


Olen innoissani alkavasta viikosta, kun jatkamme työskentelyä kehittymisen eteen. Kouvoilla on loistava nuori runko, joka pelaa lujaa. Nyt on tärkeää, että jokainen keskittyy hommaansa ja jatkaa energian tuomista parketille. – Greg Gibson

  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa), Lauri Toivonen (1-2 viikkoa)


Kouvot, Kouvola


Kouvot päätyi koviin ratkaisuihin taloudellisten realiteettien takia jo Näätiä aiemmin. Päävalmentaja Tuomas Oja lomautettiin, peejehuksi penkin päähän nousi aiemmin apuvalmentajana toiminut Antti Hurri. Ulkomaalaisvahvistukset pistettiin pihalle ja tällä hetkellä Kouvoilla on vain yksi vahvistus, Korihaissa aiemmin pelannut Byron Zeigler. Lopputulos on siis hyvin samankaltainen kuin Näädillä.


Tämän vuoden puolella Kouvot on pelannut yksitoista ottelua, joista kouvolalaiset ovat voittaneet kaksi: Kataja Basketin kotona tammikuun alussa ja Ura Basketin vieraissa jatkoajan jälkeen.


Nyky-Kouvot on kokoelma nuoria lupauksia, jotka pistävät vastoinkäymisistä huolimatta hanttiin jokaiselle joukkueelle. Tuomas Hirvonen (’96) ja Severi Kaukiainen (’98) muodostavat takakentän; Vili Nyman (’98), Oscar Storgård (’01) ja Teemu Knihtinen (’98) laiturit; Ilmari Toikkanen (’96) ja Aapeli Syrjämäki (’99) tornit.