top of page

Kuudenneksi vai seitsemänneksi? Runkosarja päätökseen Kouvolassa

Päivitetty: 9. maalisk. 2021


BC Nokia pelaa Korisliigan runkosarjan viimeisen ottelunsa tiistaina 9. maaliskuuta Jatke Areenalla Kouvolassa, kun Näätiä isännöi pudotuspelien ulkopuolelle jäävä Kouvot.


Missä mennään?


Näätien kohdalla ollaan aika erikoisessa tilanteessa. Sarjapisteet ovat sellainen sekamelska, että viimeisen kierroksen vaikutukset lopulliseen sijoitukseen vaativat sen tason matematiikkaa, että Näätien tiedotus ei ole siihen kykenevä. (Päivitetty tiistaina, aiemmin ennakossa oli väärää tietoa.) Nyt käsitys on tämä:

 • Jos Kataja ja KTP voittavat sekä BC Nokia ja Kobrat häviävät, on järjestys tällöin: BC Nokia 6 – Kataja 7 – Kobrat 8 – KTP 9.

 • Jos Kataja voittaa ja BC Nokia, Kobrat sekä KTP häviävät, on järjestys: Kataja 6 – BC Nokia 7 – Kobrat 8 – KTP 9.

 • Jos BC Nokia ja Kobrat voittavat sekä KTP ja Kataja häviävät, on järjestys: BC Nokia 6 – Kobrat 7 – Kataja 8 – KTP 9.

 • Jos Kobrat ja KTP voittavat sekä BC Nokia ja Kataja häviävät, on järjestys: Kobrat 6 – BC Nokia 7 – KTP 8 – Kataja 9.

 • Jos BC Nokia, Kataja ja KTP voittavat ja Kobrat häviää, on järjestys: BC Nokia 6 – Kataja 7 – Kobrat 8 – KTP 9.

 • Jos BC Nokia ja Kobrat voittavat ja Lahti häviää, on järjestys: Lahti 5 – BC Nokia 6 – Kobrat 7.


Käsitys on tämä: Jos Näädät voittaa, niin nokialaisten sijoitus on kuudes. Jos Näädät häviää, niin sijoitus on seitsemäs (ja vastaan tulee pudotuspeleissä Pyrintö). Poikkeuksena on tilanne, jossa KTP voittaa Pyrinnön ja Kataja voittaa Kobrat alle kymmenellä pisteellä. Silloin sijoitus on tappiollakin kuudes.


Kouvot taas jäävät varmasti pudotuspelien ulkopuolelle kymmenenneksi.


Olen innoissani alkavasta viikosta, kun jatkamme työskentelyä kehittymisen eteen. Kouvoilla on loistava nuori runko, joka pelaa lujaa. Nyt on tärkeää, että jokainen keskittyy hommaansa ja jatkaa energian tuomista parketille. – Greg Gibson

 • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa), Lauri Toivonen (1-2 viikkoa)


Kouvot, Kouvola


Kouvot päätyi koviin ratkaisuihin taloudellisten realiteettien takia jo Näätiä aiemmin. Päävalmentaja Tuomas Oja lomautettiin, peejehuksi penkin päähän nousi aiemmin apuvalmentajana toiminut Antti Hurri. Ulkomaalaisvahvistukset pistettiin pihalle ja tällä hetkellä Kouvoilla on vain yksi vahvistus, Korihaissa aiemmin pelannut Byron Zeigler. Lopputulos on siis hyvin samankaltainen kuin Näädillä.


Tämän vuoden puolella Kouvot on pelannut yksitoista ottelua, joista kouvolalaiset ovat voittaneet kaksi: Kataja Basketin kotona tammikuun alussa ja Ura Basketin vieraissa jatkoajan jälkeen.


Nyky-Kouvot on kokoelma nuoria lupauksia, jotka pistävät vastoinkäymisistä huolimatta hanttiin jokaiselle joukkueelle. Tuomas Hirvonen (’96) ja Severi Kaukiainen (’98) muodostavat takakentän; Vili Nyman (’98), Oscar Storgård (’01) ja Teemu Knihtinen (’98) laiturit; Ilmari Toikkanen (’96) ja Aapeli Syrjämäki (’99) tornit.


 • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Tuomas Hirvonen, Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Ilmari Toikkanen, Aapeli Syrjämäki, Oscar Storgård, Joel Mäntynen

 • Ulkomaalaisvahvistukset: Byron Zeigler


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Joel Mäntynen


Tapahtui sunnuntaina 3. tammikuuta Oulussa. Kymmenen päivän päästä 19 vuotta täyttävä Joel Mäntynen sekoaa täysin Korikouvojen Divisioona A:n vuoden ensimmäisessä ottelussa. Kouvot voittaa Oulu Basketballin 74-96 ja takuumiehenä on Mäntynen, joka säkitti käsittämättömät 46 pistettä, repii 12 levypalloa ja jakaa seitsemän syöttöä. Myrskyvaroitus on annettu.


Mäntynen on päässyt irti nyt myös Korisliigassa. Juuri Uraa vastaan voitto-ottelussa Mäntynen painoi tilastot 17 pistettä, kuusi levypalloa ja neljä syöttöä. Kuukausi sitten KTP:tä (kasvattajaseuraansa) vastaan Mäntysen saldo oli 18 pistettä ja kuusi levypalloa.’02-syntynyt Mäntynen on ikänsä puolesta vielä juniori.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Byron Zeigler


Ainoana ulkomaalaisvahvistuksena Zeigler ei ole liiemmin yllättänyt, koska hänestä sai esimakua jo Korihaissa kymmenen ottelun verran. Tilastot ovat melkein samat kuin Uudessakaupungissa: 9,6 pistettä ja 7,5 levypalloa Kouvoissa, 10,5 pistettä ja 5,2 levypalloa Ukissa.


Huomioitavaa on, että Zeigler on myös verrattain nuori ’95-syntyneenä, vaikka pelaakin jo kolmatta kauttaan ammattilaisena Euroopassa.


Missä ja miten?


 • Kouvot – BC Nokia tiistai 9.3.2021 klo 18:30 @ Jatke Areena, Kouvola

 • Ottelu pelataan ilman yleisöä

 • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page