top of page

Korisliigan kärkikamppailu Nokialla keskiviikkona

Korisliigan sarjataulukon ykkönen ja kakkonen kohtaavat keskiviikkona 14.11. Nokian palloiluhallilla, kun BC Nokian vieraaksi saapuu kahdeksan ottelun voittoputkessa porskuttava Salon Vilpas.


Yksi lapsukainen on lutviutunut Vilppaan rekordiin – ja se on vielä se ensimmäinen. Kun Korisliiga-kausi 2018/19 pyörähti käyntiin kevään finalistien kohdatessa Kauhajoelle, niin Karhu Basket veti pidemmän korren jatkoajan jälkeen 115-112. Sen jälkeen salolaiset ovat napsineet voittoja voiton perään.


Eikä edes voi puhua helposta sarjaohjelmasta, kun voitot ovat tulleet kahdeksasta eri vastustajasta. Joukossa on kärkikahinoissa olevia Pyrintöä, Näätiä, Kobria ja revanssi Karhusta. Kun Vilppaan organisaatiota kokonaisuudessaan katsoo etäältä, niin ei ole sattumaa, että Salon ylpeys on pelannut kaksi kertaa peräkkäin Korisliigan finaaleissa.

– Vilppaalla 8 voittoa putkeen ja meillä terveyshuolia, joten haastetta riittää taas, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.


Niko Mattilan pelaaminen keskiviikon ottelussa on vielä epävarmaa.

Näädät lähtee otteluun erityinen pätkä takanaan, kun viikon sisään nokialaiset saivat vastaansa Pirkanmaan paikallisvastustaja Tampereen Pyrinnön. Pyynikillä ei Näädillä ollut sanottavaa, mutta kotiluolassaan taistelutahto poiki komean revanssin ja kiinnityksen sarjataulukon toiseen sijaan.


– Osoitimme kuitenkin Pyrintö-voitossa, että sisua ja taistelutahtoa riittää, joten taistelemaan lähdetään, Tuominen lisää.


Voittoputkesta huolimatta Joonas Iisalon luotsaama Vilpas-ryhmä on kokenut pientä viilausta: D.J. Fenner korvattiin PeU-Basketista loistavia otteita esittäneellä Remond Brownilla ja vahvistusviisikkoon hankittiin vielä kokenut Antonio Ballard, joka ei ole vielä salolaisten kokoonpanossa keskiviikkona.


Vasta yhden pelin Vilppaassa pelanneen Brownin (0,0/3,0) lisäksi vieraiden ulkomaalaisvahvistukset keskiviikkona ovat Kouvoista viime kaudelta tuttu fyysinen Jamie Skeen (12,7/6,7), liukas takapelaaja Diante Baldwin (13,2/6,1/2,6) ja monipuolinen sisäpelaaja Brandon Taylor (13,2/6,1).

Suomalaisosasto on myös kivenkovaa: Susijengin vakiomiehet Juho Nenonen (11,6/4,1) ja Mikko Koivisto (9,3/1,8), viime kauden kehittynein pelaaja Henri ”Aksun veli” Kantonen (1,3/2,0), Miikka Luosmaa (2,1/2,4) ja Aatu Kivimäki (6,9/1,9).


Ja onhan siellä joku kaikkien aikojen syöttökuningas, joka voi taikoa hatustaan esimerkiksi tällaisen korin:0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page