top of page

Kauhajoelle talviklassikkoon – Näädät kohtaa tappiottoman sarjakärjen


BC Nokian Korisliiga-kausi jatkuu lauantaina 23. lokakuuta, kun Näädät matkustaa Kauhajoelle Karhu Basketin vieraaksi. Alakulma järjestää seikkailuhenkisen fanibussin klo 17:00 alkavaan otteluun.


Missä mennään?


Näädille tuli hieman yllättävä, yli viikon mittainen harjoitustauko, kun keskiviikon Lahti Basketball -ottelu siirrettiin viikolla eteenpäin. Neljän ottelun jälkeen nokialaisilla on plakkarissa voitto avausottelusta, mutta sen jälkeen kolme peräkkäistä tappiota.


Kun joukkue on vielä alkutekijöissään, niin harjoittelu tuli tarpeeseen. Vastustaja ei kuitenkaan ole sieltä helpommasta päästä, vaan tappioton sarjakärki.


Tietenkin meillä on vastassa loistava Karhu Basket, joka on erinomainen monilla tavoilla. Olen utelias, miten suoriudumme, koska meillä on alla laadukkaita harjoituksia ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Haaste on, että pystymmekö olemaan tasaisia molemmissa päissä kenttää. – Greg Gibson

Karhu Basket, Kauhajoki


Korisliigan ainoa tappioton joukkue. Viisi ottelua, viisi voittoa. Vauhdikas, nopea, fyysinen, tuossa jo muutama sana, jotka kuvailevat tämän kauden Karhu Basketia.


Karhu Basket on pääosin pelannut alkukautensa kahdeksan tai yhdeksän pelaajan rotaatiolla. Joukkueella on viisi yhdysvaltalaispelaajaa, joista valita, mutta ainakin ennakkoon joukkue on tiedottanut, että Malik Toppin on nimenomaan se viides ulkomaalaisvahvistus.


Puolustus on yksi kauhajokisten torahampaista. Korihait ja Kobrat ovat jääneet Karhua vastaan alle kuudenkymmenen pisteen, hyökkäysvoimainen Vilpaskin 85 pisteeseen.


Pelaajista Karhun alkukauden avainpelaajiin ovat lukeutuneet maajoukkuemies Henri Kantonen sekä kaksi vahvistusta, joista molemmilla on jo käynnissä kolmas kausi Kauhajoella: Rene Rougeau ja Cameron Jones.


Eivätkä nuo palttiarallaa parikymppiset suomalaispelaajat Severi Kaukiainen, Eero Innamaa ja Kalle Peltonen ole huonosti aloittaneet. Päinvastoin.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Henri Kantonen


Kauhajoen paluumuuttaja. 24-vuotias Kantonen teki läpimurtonsa Korisliigassa juuri Karhussa, josta hän siirtyi kahdeksi vuodeksi Salon Vilppaaseen ja siitä yhdeksi kaudeksi Ranskan Pro B:hen. Siinä välissä on ollut vähän kaikkea Susijengistä, vuoden kehittyneimmän pelaajan palkintoon ja yleisöäänestyksessä epävirallinen Korisliigan arvokkaimman pelaajan titteli.


Neljän vuoden tauon jälkeen tuhlaajapoika on palannut Kauhajoelle.


Kantonen on aloittanut kauden räväkästi: 13,8 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,8 syöttöä ottelua kohden.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Rene Rougeau ja Cameron Jones


Kaksi pelaajaa, jotka ovat tuttuja kavereita männävuosilta. Rougeau ja Jones pelaavat molemmat kolmatta kauttaan Kauhajoella ja Korisliigassa. Tämä on toinen kausi, kun heidän tiensä risteävät. Edelliskerralla kausi päättyi Suomen mestaruuteen, keväällä 2019.


Rougeua on monipuolinen pelaaja, todellinen koripallon sveitsiläinen linkkuveitsi, joka palkittiin kauden 2018-19 vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi. Tämä kausi on alkanut 13,0 pisteellä, 6,8 levypallolla ja 3,2 syötöllä per peli.


Tuolloin finaalien MVP:ksi kuitenkin valittiin takakentällä viihtyvä Jones, joka on vääntänyt tähän mennessä 17,6 pistettä, 6,0 levypalloa ja 3,8 syöttöä ottelua kohden.


Missä ja miten?


  • Kauhajoki – BC Nokia 23.10.2021 klo 17:00 @ Kauhajoen liikuntahalli

  • Ruutu+

  • Alakulman fanibussi0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page