top of page

Kataja käynnistää Näätien kahden kotiottelun viikon tiistaina


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat tiistaina 1.11. klo 18:30 Nokian palloiluhallilla, kun Näätien vieraaksi saapuu joensuulainen Kataja Basket. Nokialla on edessä kahden kotiottelun viikko, kun Näädät pelaa myös perjantaina Kauhajokea vastaan.


Missä mennään?


BC Nokia on nyt sarjataulukon kuudennella sijalla saldolla neljä voittoa, kolme tappiota. Sarjataulukko on tällä hetkellä aikamoinen soppa, jossa kukaan joukkue ei ole ottanut minkäänlaista eroa, minkäänlaiseen suuntaan.


Nokia aloitti kauden kolmella peräkkäisellä voitolla, mutta ajautui välittömästi kolmen ottelun tappioputkeen. Nyt Näädät on kiinni voittokannassa, kun perjantaina nokialaiset kävivät nappaamassa vierasvoiton Korihaista jatkoajan jälkeen.


Kataja Basket, Joensuu


Kataja lähti tuttuun tapaan eurokentille kauden alussa, mutta tällä kertaa FIBA Europe Cupin karsintaturnaus jäi yhteen peliin. Kataja pääsi suoraan karsintaturnauksen toiselle kierrokselle, välierävaihteeseen, jossa israelilainen Hapoel Haifa oli parempi.


Korisliigassa Kataja on ehtinyt pelata kuusi ottelua, joista saldona on kolme voittoa ja kolme tappiota. Otteluun lähtiessä Kataja on hävinnyt kaksi ottelua putkeen: Korihaille ja viimeisimpänä Helsinki Seagullsille uunituoreella Motonet Areenalla 76-77.


Katajan parhaimmistoon tällä kaudella ovat kuuluneet Rahlir Hollis-Jefferson (17,0/7,3), Galin Smith (16,8/9,0) ja Tuomas Hirvonen (14,2/4,2/7,5).


– Kataja tulee Nokialle keskittyneinä ja täynnä energiaa. Kuinka hyvin pidämme pallosta huolta ja miten taistelemme levypalloista tulevat olemaan ottelun avaimet. Kataja on periksiantamaton hyökkäyslevypalloissa ja meidän pitää vastata heidän fyysisyyteensä, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Mielenkiintoisin pelaaja: Thomas Tumba


21-vuotias Thomas Tumba (aikaisemmin Thomas Exaucia) on Peli-Karhut kasvatti, jonka atleettisuus ja asenne ovat vieneet hänet läpi suomalaisen nuorisomaajoukkuemyllyn. Tumba on kehittynyt vuosien varrella sentteristä, joka tuskin edes yritti kolmen pisteen heittoja, laituriksi, joka on tällä kaudella yrittänyt viisi kolmosta per ottelua 30,0 prosentin tarkkuudella.


Ennen Katajaa Tumba vietti neljä kautta HBA:ssa, josta hän siirtyi edelliskaudeksi Yhdysvaltojen Redemption Christian Academyyn, jossa hän pelasi New England Preparatory School Athletic Council (NEPSAC) -kattojärjestön sarjaa. Kauden päätteeksi hänet arvostettiin konferenssinsa kunniamaininnalla.


Nyt Tumba on Korisliiga-tulokas, joka on tilastoinut Katajalle keskimäärin 8,3 pistettä ja 5,7 levypalloa ottelua kohden. Tumba on myös kuulunut muutamaan otteeseen Susijengin leirivahtuuteen.


Missä ja miten?


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page