top of page

Kanadalainen Terry Thomas vahvistaa monipuolisuudellaan Näätiä


BC Nokian Korisliiga-joukkue ja kanadalainen Terry Thomas, 29, ovat solmineet sopimuksen tulevasta kaudesta. 193-senttinen Thomas saapuu Nokialle kotimaansa Canadian Elite Basketball Leaguesta, jossa hän pelaa paraikaa.


Kanadassa on tällä hetkellä kaksi merkittävää sarjaa, joista National Basketball League of Canada (NBL Canada) pelataan normaalisti marraskuusta huhtikuuhun, mutta kohta neljä vuotta olemassa ollut Canadian Elite Basketball League (CEBL) taas pelataan toukokuusta elokuuhun.


Thomas pelaa tänä kesänä CEBL:ssä Guelph Nighthawksin riveissä. Thomas on pelannut tähän mennessä kaksi ottelua, joissa hän on tilastoinut keskimäärin 8,0 pistettä, 2,5 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.


NBL Canada on ollut koronaviruksen takia jäissä viimeiset kaksi kautta ja edellinen mestari on kruunattu keväällä 2019. Edellisen täyden kauden NBL Canadassa Thomas pelasi juuri kaudella 2018/19, jolloin hän edusti Halifax Hurricanesia 20,4 pisteen, 6,8 levypallon ja 2,1 syötön keskiarvoilla.


NBA Canadassa Thomas on palkittu vuoden pelaajaksi (Canadian Player of the Year), sarjan ykkösviisikkoon (First Team All-NBL Canada) sekä puolustusviisikkoon (First Team All-Defence) kaudella 2016/17, kun hän pelasi Island Stormissa.


Olen alkanut vasta viimeisten vuosien aikana kiinnittämään kunnolla huomiota Kanadaan. Sieltä on tullut monia hyviä pelaajia Suomeen kuten Trey Bell-Haynes, Marcus Lewis, Wayne McCullough, Thomas Scrubb ja Daniel Mullings, jotka ovat joko kanadalaisia tai pelanneet siellä. – Greg Gibson

Thomas sopii siihen muottiin, mitä yritämme rakentaa. Hän on monipuolinen pelaaja molemmissa päissä kenttää. Hän osaa pistää palloa pussiin ja on hyökkäyksessä kuin sveitsiläinen linkkuveitsi, joka pystyy tekemään vähän kaikkea. Puolustus on hänelle kunnian asia. – Greg Gibson


BC Nokian sopimuspelaajiin tulevaksi kaudeksi kuuluvat Antero Lehto, Matias Ojala, Michael Besselink, Antti Ahonen, Hugo Boman, Jeremy Hemsley, Terry Thomas ja Tevaun Kokko.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page