top of page

Itsenäisyyspäivän juhlat käynnistyvät Nokialla jo kolmelta, kun vieraaksi saapuu Tapiolan Honka

Päivitetty: 6. jouluk. 2022


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat tiistaina 6.12. klo 15:00, kun itsenäisyyspäiväksi Nokian palloiluhallille saapuu vieraaksi Tapiolan Honka. Sarjanousija on voittanut kaksi edellistä otteluaan.


Missä mennään?


Joulukuun ensimmäiseen peliin Näädät lähtee takanaan vaikea marraskuu, jonka kuudesta ottelusta nokialaiset selvisivät voittajiksi kahdesti. Sarjataulukossa Näädät (6 voittoa, 7 tappiota) on nyt kuudentena ja ylemmässä jatkosarjassa, mutta kuudessa voitossa ovat myös Salon Vilpas, Kouvot ja Tampereen Pyrintö.


Täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Honka (4 voittoa, 9 tappiota) on kymmenes. Honka lähtee kuitenkin otteluun kahden ottelun voittoputkessa, kun espoolaiset ovat kaataneet peräjälkeen Lahti Basketballin ja Korihait.


Tapiolan Honka, Espoo


Sarjanousijalla on aina sarjanousijan haasteet. Perinteikkäänä ja laadukkaana kasvattajaseurana Honka on selvästi halunnut luoda liigajoukkueensa omien kasvattien ympärille, mutta tukipelaajia tarvitaan, koska nousujoukkue oli hyvin nuori. Honka sai naarattua Honka-kasvatti Carl Lindbomin ulkomailta takaisin Suomeen, Valttteri Mervolan Kataja Basketista ja Tuukka Kotin Helsinki Seagullsista. Suomalaisrunko on täten ihan pätevä, kun siihen lisää vielä liudan nuoria pelaajia.


Silti alkukausi on ollut Hongalle vaikea, kun joukkue ajautui kahdesti neljän ottelun tappioputkeen. Nyt alla on kaksi voittoa; ja juuri pahimpia vastustajia vastaan, jos ajatellaan vaaraa pudota takaisin I divisioona A:han.


Parisen viikkoa sitten Honka teki täsmähankinnan, kun espoolaiset palkkasivat joukkueeseensa Jahlil Trippin tuomaan lisää ajouhkaa. Tripp on nyt pelannut kolme ottelua, joissa hän on vääntänyt keskimäärin 21,3 pistettä, 4,7 levypalloa ja 2,3 syöttöä ottelua kohden. Näistä kolmesta ottelusta Honka on voittanut juuri nuo kaksi.


– Honka pelaa suurella itseluottamuksella tällä hetkellä. Tripp on tuonut joukkueeseen uutta energiaa ja perspektiiviä. Meidän pitää päästä takaisin korkean tasoon puolustuksen suhteen, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Mielenkiintoisin pelaaja: Tuukka Kotti


41-vuotias Tuukka Kotti on ehkä jo pudonnut Susijengistä ja häneltä löytyy kilometrejä korisparketeilta vaikka muille jakaa. Kaikesta huolimatta forssalainen teräsmies pelaa mielettömän tehokasta kautta jo neljännellä vuosikymmenellään Korisliigassa.


Tehojen puolesta Kotti pelaa parasta kauttaan sitten 2018-19, jolloin hänet valittiin Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi: 10,8 pistettä, 7,8 levypalloa ja 2,2 syöttöä ottelua kohden. Kolmoset Kotti muuten on säkittänyt tällä kaudella 52,6 prosentin tarkkuudella.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Tapiolan Honka, ti 6.12.2022 klo 15:00 @ Nokian palloiluhalli

  • Tiketti.fi

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page