top of page

BC Nokia isännöi lauantaina Korisliigan ykkösjoukkuetta, Kauhajoen Karhu Basketia


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat runkosarjan viimeisellä kotipelillä Nokian palloiluhallilla lauantaina 5.2. klo 17:00, kun vieraaksi saapuu sarjan kiistaton ykkösjoukkue, kahdeksan ottelun voittoputkessa porskuttava Kauhajoen Karhu Basket. Otteluun on vapaa pääsy.


Missä mennään?


Näädät nappasi kovan voiton keskiviikkona Kobrista, jolla nokialaisten haaveet paikasta ylemmässä jatkosarjassa ovat vielä elossa. Tämän runkosarjan viimeisen kotipelin jälkeen on edessä aikamoinen peliruuhka, kun läpi ensi viikon Näädät matkustaa ympäri Suomea pelaamassa rästiin jääneet kolme vieraspeliä.


Kauhajoelle kyseessä on runkosarjan viimeinen ottelu. Joukkue on jo tietenkin varmistanut paikkansa Korisliigan kärkijoukkueena runkosarjassa. Alla on kahdeksan ottelun voittoputki.


Vaikea haaste edessä, kun vastassa on liigan paras joukkue. Mutta lähdemme innoissamme haastamaan ja tekemään parhaamme. – Greg Gibson

Karhu Basket, Kauhajoki


21 ottelua, vain kaksi tappiota. Voittamaton kotona. Kokonaispistemarginaali näissä 21 ottelusta +388 (lähimpänä on Helsinki Seagulls, +113). Aivan käsittämättömiä lukuja ja kertovat paljon Kauhajoen tämän kauden joukkueesta.


Laatuvahvistukset Cameron Jones, Rene Rougeau, Simeon Carter, tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Lee Skinner, sekä paikkansa viidentenä vahvistuksena täyttävä Malik Toppin. Suomalaistähtenä Henri Kantonen (joka on myös loukkaantuneena), jonka korvaajaksi hankittiin välittömästi Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Teemu Suokas (ei ole vielä pelannut ensimmäistä peliään oranssipaidoissa), joka keskeytti toisen kautensa NCAA:ssa tullakseen Pohjanmaalle. ’98 syntyneiden kolmikko Severi Kaukiainen, Eero Innamaa ja Kalle Peltonen. Siihen lisäksi vielä vähän varttuneempi, tänä vuonna 30 täyttävä Miikka Marttinen. Höysteeksi vielä seuran oma kasvatti Joona Hakamaa.


Tällaisella kokoonpanolla Janne Koskimiehen ja Risto-Matti Rouskun valmentama Karhu Basket kestää kolhut ja jokaiselle pelaajalle löytyy rooli. Jos joku syystä tai toisesta putoaa kokoonpanosta, niin joku toinen paikkaa. Intensiteetti ja fyysisyys pysyvät silti samana.


Hattu päästä Kauhajoelle, teette hyvää työtä.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Teemu Suokas


Kun Henri Kantonen on poissa vielä pitkälle pudotuspeleihin, niin Kauhajoki nappasi mielenkiintoisen nuoren pelaajan suoraan Ball Staten yliopistosta kesken NCAA-kauden. Teemu Suokas on Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti, joka on kuulunut 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueissa ikäluokkansa vakiopelaajiin.


Ennen lähtöään Yhdysvaltoihin pelinrakentajana viihtyvä Suokas pelasi kaudella 2019-20 loistokauden Divari A:ssa HBA:n riveissä: 12,1 pistettä, 3,3 levypalloa ja 3,8 syöttöä ottelua kohden.


Suokas on pistetty kokoonpanoon lauantain otteluun, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että hän tulee pelaamaan uransa ensimmäisen Korisliiga-ottelun.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Rene Rougeau


Kaksi Suomen mestaruutta Kauhajoella jo voittanut Rougeau alkaa olemaan jo 35-vuotias, mutta tahti ei ole hiipunut. Keväällä 2019 vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi palkittu Rougeau on käsittämättömän monipuolinen pelimies.


Vuodenvaihteessa Basket.fi teki hyvän profiilin Rene Rougeusta, jossa kerrotaan hyvin, mikä vetää tällaisen pelimiehen, joka on vielä kasvanut Kalifornian lämmössä, Pohjanmaalle kerta toisensa jälkeen.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kauhajoki, la 5.2.2022 klo 17:00, Nokian palloiluhalli

  • Katsomot on avattu!

  • BC Nokia voi ottaa kotiotteluihinsa tällä hetkellä 500 katsojaa

  • Poikkeuksellisesti Kauhajoki-otteluun on vapaa pääsy

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page