top of page

Antti Ahonen ja Hugo Boman ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimukset Näätien kanssa


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi kaksivuotista jatkosopimusta, kun Antti Ahonen, 22, ja Hugo Boman, 21, on kiinnitetty Näätiin.


Ahonen on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo seitsemänä kautena Korisliigaa kasvattajaseurassaan.


– Hyvä fiilis, että pääsee vielä kahdeksi vuodeksi jatkamaan. Ehtii näkemään uuden hallin, mutta toivottavasti sitä ennen jengi eksyy myös Harjuniittyyn ja saamme siitä kunnon kotiluolan, Ahonen aloittaa.


Päättyneellä kaudella Ahonen pelasi vain yhden ottelun loukkaantumisen takia. Loukkaantumisesta palautuminen kestää vielä, mutta paluu pelikentille nähdään todennäköisesti jo ensi kauden aikana.


– Tavoitteena päästä pelikuntoon, pysyä terveenä ja nauttia pelaamisesta.


Edellisellä terveellä kaudellaan 2021-22 Ahonen tilastoi Näädille keskimäärin 4,5 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden liki 15 minuutin peliajalla.


– Antin viimeinen vuosi on ollut täynnä huonoa onnea. Hän on todellinen ammattilainen ja työskentelee sen eteen, että hän on takaisin kentällä pian. Tulee olemaan hienoa saada hänet takaisin tulevalla kaudella.


Ahonen on pelannut urallaan neljä ottelua Suomen nuorisomaajoukkueissa ja kesällä 2022 hän pelasi myös yhden ottelun Suomen haastajamaajoukkueessa.Toinen jatkaja Näädissä kaksivuotisella sopimuksella on Hugo Boman, jolta löytyy kausia BC Nokian edustusjoukkueessa jo viisi kappaletta. Bomanin sopimuksen toisessa vuodessa on ulkomaanoptio.


– Kun Aleksi Koskinenkin tekee paluun, niin koen, että Nokia on paras paikka kehittyä minulle. Tuntuu oikeasti siltä, että seura uskoo minuun. Tosi tyytyväinen sopparista ja olen iloinen, että saan jatkaa Nokialla.


Viime kaudella Boman tilastoi Näädille keskimäärin 2,7 pistettä ja 1,2 levypalloa ottelua kohden kahdeksan ja puolen minuutin peliajalla. Korisliigan lisäksi Boman pelasi BC Nokia Akatemiassa miesten I divisioona B:tä, jossa hän oli sarjan paras kotimainen pisteidentekijä 23,0 pisteen keskiarvolla.


– Todella iloinen, että Hugo jatkaa. Kyseessä on todella tärkeä kausi hänelle, koska hänen pitää oppia johdonmukaiseen toimintaan kentällä ja sen ulkopuolella. Uskon, että hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen, mutta paljon on nyt Hugon käsissä, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Raholan Pyrkivä -kasvatti on pelannut urallaan 13 ottelua Suomen nuorisomaajoukkueissa.


BC Nokialla on Ahosen ja Bomanin lisäksi voimassaolevat jatkosopimukset myös Niko Mattilan ja Elias Sauramon kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page