top of page

Vilppaan hurja heittonäytös kaatoi Näädät Salossa

BC Nokia kärsi selkeän 108-89 (68-47) -tappion runkosarjan jo voittaneelle ja loisteliaasti heittäneelle Salon Vilppaalle Salohallissa.

Ei ole sattumaa, että Vilpas on runkosarjassa ollut selkeä ykkönen jo hetken – ja vielä miltei ylivoimaisella marginaalilla. Kun kevään mestarisuosikki äityy heittämään kakkosensa 27/40 (68%) ja kolmosensa 15/31 (48%), niin jokaisella joukkueelle tulee äitiä ikävä.

Puoliaikaan mennessä komeat 24 pistettä heittänyt Armin Cane (28/6) piteli Näädät pinnalla, mutta puoliajan jälkeen ei enää nokialaisilta löytynyt vetoja, kun Vilpas vain jatkoi heittonäytöstään.

– Ihan tyytyväinen olen meidän hyökkäyspelaamiseen. Tuli aikaisempaa vähemmän sellaista pakottamista, joka on näytellyt isoa osaa. 89 pistettä täällä on hyvä suoritus, mutta puolustuksessa on paljon tekemistä. Se on kuritonta ja teemme ihmeellisiä valintoja. Siitä hyvät joukkueet rankaisee, Näätien päävalmentaja Tero Vasell kommentoi ottelun jälkeen.

Canen lisäksi Näädiltä pisteitä urakoivat Teemu Sulonen (13/0), Sean O'Mara (11/7) sekä upean donkin lyönyt Aapeli Alanen (17/6).

Viimeisillä minuuteilla säväytti myös Näätien 17-vuotias Hugo Boman (5/0), joka säkitti Korisliiga-uransa ensimmäiset pisteet.

Vilppaalta löytyi lukuisia onnistujia, mutta yli kaksinumeroiset pistelukemat heitti Antonio Ballard (19/6), Jamie Skeen (19/3), Brandon Taylor (16/6), Mikko Koivisto (15/2) ja Riku Laine (13/6).