top of page

Vilpas edelleen vinha vastustaja, Korisliigan kakkonen vei sarjapisteet Saloon

Korisliigan toista sijaa pitävä ja tuore Suomen Cup -hopeamitalisti Salon Vilpas päihitti BC Nokian jo kolmannen kerran tällä kaudella. Salolaiset veivät sarjapisteet mukanaan loppunumeroin 77-84 (51-47).

Ensimmäisen puoliajan ollessa aikamoista pisteilotulitusta molemmin puolin, sekä Vilppaan että Näätien tahti hiipui toisella puoliajalla, kun minuutit kuluttivat niukaksi kuihtuneita rotaatioita: pääasialliset minuutit jakautuivat molemmilla joukkueilla seitsemälle pelaajalle.

Vaikka Vilpas vei kolmannen neljänneksen 13-20, niin Näädät pysyi kyydissä aina kalkkiviivoilla saakka. Parin minuutin kohdalla kotijoukkue oli vielä kahden pisteen päässä saaden monta mahdollisuutta päästä joko tasoihin tai ohitse, mutta viimeistään Henri Kantosen näppärä viimeistely ajon päätteeksi minuutti ennen loppusummeria varmisti, että nokialaiset pysyivät kannoilla.

Olen pettynyt, koska mielestäni meillä oli kaikki mahdollisuudet voittoon. Meidän pitää yksinkertaisesti pelata kokonaiset 40 minuuttia. Läpi toisen puoliajan teimme asiat vaikeammaksi itsellemme kuin piti. – Greg Gibson

Näätien pistekärjeksi nousi Daniel Dolenc (19/5), joka ikävä kyllä yhdessä Jalen Henryn (7/6/3 syöttöä) kärsivät virhevaikeuksista. Näiden virheiden pääarkkitehti oli 208-senttinen Jamuni McNeace (21/5), jonka taitaville liikkeille korin läheisyydessä ei löytynyt tällä kertaa paimentajaa.

Kaksinumeroisille pistelukemille Näädiltä ylsivät myös Shawn Hopkins (14/5/4 syöttöä), Niko Mattila (11/2) ja Stacy Davis (11/8). Salon pistetrioksi nousi McNeacen ohessa Tim Coleman (21/6) ja Aatu Kivimäki (19/3).

Näätien tammikuun ottelut päättyivät tähän ja seuraavaksi on vuorossa vierasottelu Suomen Cupin voittanutta Helsinki Seagullsia vastaan maanantaina 3.2. Samoilla höyryillä Näädät isännöi keskiviikkona 5.2. Pirkanmaan paikalliskamppailussa Tampereen Pyrintöä.