top of page

Välipäivien tupla muuttui yhdeksi: Vilpas vieraissa tiistaina


BC Nokia pelaa Korisliigassa joulun ja uudenvuoden välipäivinä vain yhden ottelun, kun Näädät kohtaa tänään tiistaina 28.12. klo 18:30 Salon Vilppaan vieraissa. Kotiottelu Kobria vastaan on siirretty sunnuntaille 16.1.2022.


Missä mennään?


Taistelu paikasta ylemmässä jatkosarjassa käy kuumimmillaan. Vilpas (9 voittoa, 7 tappiota) on välipäivien tuplaan lähtiessä sarjataulukon viidentenä, mutta vain kaksi voittoa Näätiä (7/9), Lahti Basketballia (7/9) ja Kobria (7/8) edessä.


Näädät lähtevät näihin kahteen otteluun ilman Justin Pierceä, joka on Yhdysvalloissa perhevelvoitteen takia. Poissaolo on sovittu jo sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Ronshad Shabazz ei jatka enää joukkueessa, joten ottelun kokoonpanoon on nostettu Tevaun Kokko.


Salon Vilpas


Hallitsevan Suomen mestarin kausi lähti hieman yskähdellen käyntiin, mutta joulun lähestyessä salolaiset ovat päässeet tuttuun vauhtiin. Vilppaalla on allaan neljän ottelun voittoputki, joka lähti käyntiin joulukuun alun Kauhajoki-voitolla ja jatkunut, kun salolaiset ovat piesseet Korihait, Kobrat ja Kouvot.


Joulukuun ajan Vilppaalta on ollut hurjassa vireessä Jeremiah Wood (joka tätä kirjoittaessa ennen joulua on merkitty loukkaantuneeksi Korisliigan nettisivuilla). Sentterikonkari on tilastoinut kaksi peräkkäistä tripla-tuplaa – jos ottaa mukaan vielä Suomen Cupin ottelun, niin niitä on jo jonossa kolme.


Vilppaan tappiot ovatkin osuneet pitkälti niihin otteluihin, kun Wood on tällä kaudella ollut sivussa loukkaantumisten takia. Se kertoo enemmän kuitenkin Woodista pelimiehenä kuin Vilppaasta joukkueena, joka on jälleen kerran mielettömän leveä.


Marcus Lovett Jr, Bryan Griffin ja Brian Fobbs ovat muut vahvistukset, suomalaisosastolta taas löytyy sopivasti sekä kokemusta että nuoruutta. Susijengiä edustaneet heittäjä-ässä Mikko Koivisto, pallotaituri Roope Ahonen ja romuluinen Juho Nenonen edustavat kokemusta, lupaava Perttu Blomgren hoitaa puolustuksen ja Muuramen oma poika Niilo Kärkkäinen taas on tuonut pisteidentekovoimaa penkiltä viimeiset kolme ottelua.


Vaikka Vilpas aloittikin nihkeästi, niin kone on lähtenyt käyntiin. Siitä tuleekin mieleen Rudy Tomjanovichin tokaisu vuosien takaa: ”Don't ever underestimate the heart of a champion.


Missä ja miten?


  • Salon Vilpas – BC Nokia, ti 28.12.2021 klo 18:30 @ Salohalli

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page