Tervetuloa Näätiin Greg Gibson, Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen


Greg Gibson ottaa Näätien ohjat. Kuva: Ville Vuorinen/Koripalloliitto.

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt valtavan tukun sopimuksia tulevasta kaudesta 2019/2020. Näätien päävalmentajaksi tulee Greg Gibson, jonka komentoon saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Kannelmäen pikkupiru Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.


General Manager Marko Pirhonen:

Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet valmentajan, joka on ennen kaikkea kiinnostunut seurasta ja siinä valmentamisesta. Greg tuo mukanaan kokemusta ja vetovoimaa seuraan.
Tällä ratkaisulla saamme toimintaan jatkuvuutta, josta hyvänä esimerkkinä Lassi Nikkarisen ja Shawn Hopkinsin siirtyminen Näädät-paitaan. Odotan innolla nuorten pelaajien kehittymistä seuraavien vuosien aikana. Tämä luo varmasti uskoa myös koko BC Nokian pelaajapolkuun pallokoulusta pääsarjaan.

Päävalmentaja Greg Gibson:

Ilmiselvästi olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta avata uusi luku Näätien tarinassa. Markolla on hieno visio joukkueesta ja jaan sen hänen kanssaan. Mielikuvani BC Nokiasta on aina ollut positiivinen.
Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen meidän pelaajatilanteeseen ja siihen energiaan, mitä he tuovat. Vahvistusten suhteen tärkein asia on, että heillä on oikea asenne ja he toimivat esimerkkeinä nuoremmille pelaajille.
Haluan, että Nokian kaupunki voi olla ylpeä joukkueestaan ja pääsee katsomaan erinomaista koripalloa positiivisella energialla.

Greg Gibson

Päävalmentaja


Yhdysvaltalainen Greg Gibson on jo kahdelta vuosikymmeneltä tuttu valmentajanimi suomalaiselle koripalloyleisölle. Meriitteihin kuuluu mm. Korisliigan vuoden valmentajan palkinto (2012) ja kolme Suomen mestaruutta (2012, 2013, 2017), joista kaksi Loimaa Bisonsin ja yksi Joensuun Kataja Basketin peräsimessä.


Gibsonin ja Näätien välinen valmentajasopimus on kolmikautinen.


Shawn Hopkins

195 cm, 90 kg, '95


Shawn Hopkins palaa Näätiin. Kuva: Oma Design/Koripalloliitto

Nokian oma poika Shawn Hopkins, 24, tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan Korisliigassa – ja vielä kasvattajaseuransa keltamustassa nutussa. Hopkins oli nostamassa kaudella 2014/2015 Näätiä Korisliigaan, kunnes siirtyi yliopistoon rapakon taakse.


Nousukaudella keskimäärin 10,8 pistettä ja 3,0 levypalloa Näädille kerännyt Hopkins pelasi kolme kautta Troyssa NCAA:n ykkösdivisioonassa. Seniori-kaudekseen Hopkins siirtyi NCAA:n kakkosdivisioonassa pelaavaan North Georgiaan, jossa hänet valittiin Peach Belt -konferenssin kolmanteen tähdistöviisikkoon.


Susijengissä kuusi ottelua pelanneen Hopkinsin s