top of page

Tervetuloa Näätiin Greg Gibson, Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen


Greg Gibson ottaa Näätien ohjat. Kuva: Ville Vuorinen/Koripalloliitto.

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt valtavan tukun sopimuksia tulevasta kaudesta 2019/2020. Näätien päävalmentajaksi tulee Greg Gibson, jonka komentoon saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Kannelmäen pikkupiru Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.


General Manager Marko Pirhonen:

Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet valmentajan, joka on ennen kaikkea kiinnostunut seurasta ja siinä valmentamisesta. Greg tuo mukanaan kokemusta ja vetovoimaa seuraan.
Tällä ratkaisulla saamme toimintaan jatkuvuutta, josta hyvänä esimerkkinä Lassi Nikkarisen ja Shawn Hopkinsin siirtyminen Näädät-paitaan. Odotan innolla nuorten pelaajien kehittymistä seuraavien vuosien aikana. Tämä luo varmasti uskoa myös koko BC Nokian pelaajapolkuun pallokoulusta pääsarjaan.

Päävalmentaja Greg Gibson:

Ilmiselvästi olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta avata uusi luku Näätien tarinassa. Markolla on hieno visio joukkueesta ja jaan sen hänen kanssaan. Mielikuvani BC Nokiasta on aina ollut positiivinen.
Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen meidän pelaajatilanteeseen ja siihen energiaan, mitä he tuovat. Vahvistusten suhteen tärkein asia on, että heillä on oikea asenne ja he toimivat esimerkkeinä nuoremmille pelaajille.
Haluan, että Nokian kaupunki voi olla ylpeä joukkueestaan ja pääsee katsomaan erinomaista koripalloa positiivisella energialla.

Greg Gibson

Päävalmentaja


Yhdysvaltalainen Greg Gibson on jo kahdelta vuosikymmeneltä tuttu valmentajanimi suomalaiselle koripalloyleisölle. Meriitteihin kuuluu mm. Korisliigan vuoden valmentajan palkinto (2012) ja kolme Suomen mestaruutta (2012, 2013, 2017), joista kaksi Loimaa Bisonsin ja yksi Joensuun Kataja Basketin peräsimessä.


Gibsonin ja Näätien välinen valmentajasopimus on kolmikautinen.


Shawn Hopkins

195 cm, 90 kg, '95


Shawn Hopkins palaa Näätiin. Kuva: Oma Design/Koripalloliitto

Nokian oma poika Shawn Hopkins, 24, tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan Korisliigassa – ja vielä kasvattajaseuransa keltamustassa nutussa. Hopkins oli nostamassa kaudella 2014/2015 Näätiä Korisliigaan, kunnes siirtyi yliopistoon rapakon taakse.


Nousukaudella keskimäärin 10,8 pistettä ja 3,0 levypalloa Näädille kerännyt Hopkins pelasi kolme kautta Troyssa NCAA:n ykkösdivisioonassa. Seniori-kaudekseen Hopkins siirtyi NCAA:n kakkosdivisioonassa pelaavaan North Georgiaan, jossa hänet valittiin Peach Belt -konferenssin kolmanteen tähdistöviisikkoon.


Susijengissä kuusi ottelua pelanneen Hopkinsin sopimus on yhden kauden mittainen ja se sisältää ulkomaanoption.

Lassi Nikkarinen

187 cm, 81 kg, '97

Lassi Nikkarinen saapuu Hopkinsin tapaan suoraan yliopistoparketeilta. Kuva: Ville Vuorinen/Koripalloliitto.

22-vuotias Lassi Nikkarinen on ToPo Juniorit -kasvatti, joka siirtyi HBA:n kautta Yhdysvaltoihin kahdeksi kaudeksi, mutta nyt on edessä paluu kotimaahan ja Näätien rivistöön. Nikkarinen pelasi viimeiset kaksi kautta NCAA:n ykköstasolla Montana Statessa.


Viimeiseksi jääneellä NCAA-kaudellaan Nikkarinen tehtaili Montana Statelle keskimäärin 2,3 pistettä ja 1,0 levypalloa esiintyen aloitusviisikossa viisi kertaa. Nikkarinen nousi suuremman yleisön tietoisuuteen 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisoissa, joissa Kannelmäen mies ilahdutti vastustajia raastavalla puolustuksellaan.


Nikkarisen ja Näätien välinen sopimus on kahden kauden mittainen.


Niko Mattila

192 cm, 90 kg, '94

Näätien kevätkauden moottori Niko Mattila jatkaa Nokialla. Kuva: Jani Virolainen.

25-vuotiaalla Niko Mattilalla on edessä jo viides kausi Näätien paidassa. Päättyneellä kaudella Mattila täytti tilastosarakettaan keskimäärin 7,6 pisteellä, 3,0 levypallolla ja 3,1 syötöllä – taatun laadun puolustuksensa lisäksi. Varsinkin loppukaudesta Mattila nousi Näätien hyökkäyspään moottoriksi ja samaa kehitystä on odotettavissa myös ensi kaudeksi.


Korisliigassa Mattila on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo kahdeksan kautta – Näätien lisäksi kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä ja Kauhajoen Karhussa. Juniorimaaotteluita 192-senttiselle takapelaajalle on kertynyt 84 kappaletta.


Mattilan ja Näätien välinen pelaajasopimus kattaa kauden 2019/2020.


Daniel Dolenc

205 cm, 103 kg, '93


Daniel Dolenc tekee paluun kentille loukkaantumisen jälkeen. Kuva: Rami Myllymaa.

Mattilan tapaan Daniel Dolenc, 25, aloittaa jo viidennen kautensa Näädissä. Viime kaudella Dolenc kärsi, ikävä kyllä, loukkaantumisesta ja pääsi edustamaan joukkuetta vain neljään kertaan. Sitä edellinen kausi 2017/18 oli Dolencin läpimurto kotimaisten isojen pelaajien eliittiin keskiarvoilla 10,2 pistettä ja 3,7 levypalloa ottelua kohden.


Espoo Basket Teamin kasvatilta löytyy hurjasti edustuksia nuorisomaajoukkueissa: yhteensä 114 nuorten maaottelua, minä lisäksi hän on pelannut yhden maaottelun miesten haastajamaajoukkueessa.


Dolencin ja Näätien välinen pelaajasopimus kattaa kauden 2019/2020.


Teemu Sulonen

188 cm, 84 kg, '94


Palloiluhallilla tarjoillaan myös ensi kaudella Sulosen teetä. Kuva: Rami Myllymaa.

Teemu Sulonen, 24, on heittäjä, joka nousi yhdeksi kotiyleisön suosikkipelaajaksi päättyneellä kaudella, joka oli hänen ensimmäisensä Näädissä. Viidennen kautensa Korisliigassa aloittava Sulonen kokosi tilastoihinsa keskimäärin 6,3 pistettä, 1,5 levypalloa ja 1,6 syöttöä reilussa 21 minuutissa.


188-senttinen Sulonen on Leppävaaran Pyrinnön kasvatti, joka saapui Nokialle Korihaiden kautta.


Sulosen ja Näätien välinen pelaajasopimus kattaa kauden 2019/2020.


Antti Ahonen

198 cm, 92 kg, '01


Antti Ahonen jatkaa lupaavia otteitaan kasvattajaseuransa riveissä. Kuva: Jani Virolainen.

Ryminällä pelaavaan kokoonpanoon kevätkaudella noussut Antti Ahonen, 18, on tehnyt Näätien kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka ulottuu keväälle 2021 asti. Ahonen sai vielä alkukaudesta säästeliäästi minuutteja, mutta kevään kynnyksellä minuutteja alkoi tulemaan ja ”Konda” kiitti.


Ahonen pamautti 18 pistettä Ura Basketia vastaan ja kymmenen pari viikkoa myöhemmin pronssille asti edennyttä KTP-Basketia vastaan. Pudotuspeleissä Vilpasta vastaan Ahonen oli jo reilun vartin mittaisen peliajan mies.


Maajoukkuekesäksi 18-vuotiaiden poikien rinkiin kutsutun Ahosen ja Näätien välinen pelaajasopimus on kolmikautinen, jossa viimeinen kausi on sekä seuran että pelaajan optiokausi.


Näätien suomalaisrunkoa täydentävät harjoitusringissä olevat nuoret Hugo Boman ('02), Peetu Piirtola ('03) ja Topias Mead ('03). Gibsonin apuna valmennuksessa jatkavat Tero Vasell sekä Aleksi Koskinen.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page