top of page

Pyrintö Pirkanmaan herruuteen 37 pisteen kolmannen neljänneksen turvin

BC Nokian helmikuun viimeinen ottelu päätyi tappioon, kun Pirkanmaan paikalliskamppailussa Tampereen Pyrintö vei Pyynikillä 104-93 (45-46) -voiton 37 pisteen kolmannen neljänneksen myötä.

Ensimmäinen puoliaika enteili erinomaisen viihdyttävää ottelua, kun kukin pirkanmaalaisista pelasi otollista koripalloa ja johtoasema poukkoili puolelta toiselle. Näädiltä varsinkin Korisliigan ensiesiintymisensä tehnyt Armin Cane oli vireessä veistellen 19 pistettä ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin.

Mutta Pyrintö on tällä kaudella tulivoimainen joukkue, jonka hyökkäyspeli voi lutviutua uomiinsa silmänräpäyksessä. Kun Näädät sai aikaa siedettävät 19 pistettä kolmanteen neljännekseen, niin Pyrinnön 37 pistettä on sellaiset lukemat, että siitä harvoin toinen joukkue enää nousee.

Näädät rimpuili vielä kymmenen pisteen päähän päätösneljänneksellä, mutta se viimeinen rypistys jäi tulematta, jotta nokialaiset olisivat aidosti päässeet kilvoittelemaan sarjapisteistä.

Näätien pistekuningas oli korinalusjyrä Sean O'Mara (26/11/2 torjuntaa), joka sai pistetehtailussa taustatukea Canelta (23/4/8 syöttöä), jonka ranne hieman hiiltyi toisella puoliajalla. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Aapeli Alanen (15/4/4 syöttöä).

Pyrinnöltä kapteeni Antero Lehto (21/1/4 syöttöä) vertyi jälleen kerran paikalliskamppailuun, mutta kauaksi taakse eivät jääneet Jaylon Tate (19/1/5), Kenneth Manigault (16/3) ja Osku Heinonen (16/2).

Nyt Näätien on aika hengähtää hetkeksi ja nuolla haavojaan. Läpi kauden joukkuetta ovat koetelleet loukkaantumiset, mutta onneksi edessä on parin viikon mittainen maajoukkuetauko, joka antaa aikaa saada rivit kasaan. Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 3. maaliskuuta, kun Nokialle saapuu vieraaksi Helsinki Seagulls.