top of page

Pidot vain paranee entisestään, Näätien voittoputki kolmeen

BC Nokia voitti Korisliigassa kolmannen peräkkäisen ottelunsa, kun Näädät näytti ison sydämensä kellistämällä kaarinalaisen Ura Basketin kotikentällään 81-69 (37-32). Nokialaisilta vauhdissa olivat mm. Antero Lehto, Daeshon Francis ja Lassi Nikkarinen.

”Vähemmän porukkaa ja pidot paranee” totesi Lauri Toivonen edellislauantain pelin päätteeksi. Väki väheni entisestään Wes Washpunin tehdessä sopimuksen Kreikkaan, ja pidot näyttävät jatkuvan aamunkoittoon saakka.

Nokialaiset pelasivat yhtä vahvistusta lukuun ottamatta täysin suomalaisella kokoonpanolla. Ja pelasivat aivan mielettömällä asenteella.

Tahtipuikko oli käytännössä koko ottelun Näädillä. Puoliaikaan mennessä ero oli viidessä, mutta kolmas neljännes oli kotijoukkueen show, jossa pääosassa oli Antero Lehto. Ikinuori Majuri pelasi 33 minuuttia keräten tilastoriviinsä 23 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi syöttöä. Eikä tilastoissa näy Lehdon jatkuva nuorempiensa äänekäs ohjaus.

Näädät vei kolmannen neljänneksen 32-11 ja nokialaisten johto läheni kolmeakymmentä. Uralla ei enää ollut matkaeväitä realistiseen voittotaisteluun.

Meillä on vähän jätkiä ja osa pelaa todella isoja minuutteja. Vaikka on ollut vaikeita aikoja, niin pidetään hauskaa kentällä. Meillä oli hyvä asenne koko matsin, vaikka neljännellä päästettiin vähän irti. – Antti Ahonen

Täydet neljäkymmentä minuuttia pelannut Daeshon Francis (22/6/4 syöttöä) oli yhdessä Lehdon ja Lassi Nikkarisen (19/5/4 syöttöä) kotijoukkueen parhaat pistemiehet. Ahonen käytti 22 minuuttiaan keräten liki dennisrodmanmaiset tilastot viisi pistettä ja kymmenen levypalloa.

Nuorista pelaajista parketille pääsivät myös pieniä pätkiä Hugo Boman, Peetu Piirtola ja Korisliiga-debyyttinsä tehnyt Veikka Hiekkataipale.

Olemme matkalla siihen, että meillä on isompi rotaatio. Saamme hiljalleen mukaan Hugon ja Peetun. Antti pelaa koko ajan paremmin. – Greg Gibson

Ura oli vaisu. Kevin Bracy-Davis (24/5) nousi parhaaksi pistemieheksi. Hänen lisäkseen kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Trey Niemi (10/5/6 syöttöä) sekä Matti Nuutinen (12/6). Kevaughn Allen (0/0) ja Emmitt Holt (8/7) olivat todistetusti paikalla, mutta eivät ainakaan läsnä.

Näätien bileet jatkuvat lauantaina Suomen Cupin ottelulla Helsinki Seagullsia vastaan Töölön Kisahallissa.