top of page

Näätien voittoputki katkesi Kotkassa

BC Nokian neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi Korisliigassa, kun Karhuvuoressa KTP-Basket oli parempi loppulukemin 97-79 (44-37).

Kotkassa nähtiin ottelu, jossa Näädät heitti pelitilanneheittonsa kelvollisesti (2p 22/42 52%, 3p 8/20 40%) ja vei levypallot 41-32 – veivät tilastot, jotka usein määrittelevät voittajan. Vika löytyi muualta, kun nokialaiset sortuivat 16 menetykseen (Kotkalla vain kahdeksan) ja heittivät vapaaheittonsa kehnosti 11/22 (55%).

Tästä huolimatta Näädät roikkui´näennäisesti mukana, vielä yhdeksän pisteen takana, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat kolme minuuttia. Lopulta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Parempi joukkue voitti tänään ehdottomasti. Olen pettynyt meidän mentaliteettiin tänään. Olimme pehmeitä ja keskittyminen ei ollut kohdillaan. Meille tapahtui paljon epätavallisia puolustusvirheitä ja ohiheittoja korin alta. – Greg Gibson

Tämä oli peli, jossa meillä ei ollut mahdollisuuksia, jos pelaamme tällä tavalla. Jokainen kerta, kun lepäsimme puolustuksessa, niin olimme pulassa. Näin tapahtui monta kertaa tänään. – Greg Gibson

Kotka pelasi mainion matsin ja ansaitsi voittonsa. Erityisesti mieltä lämmitti Lehtorannan veljesten Joonaksen (10/4/6 syöttöä) ja ’00-syntyneen Jannen (10/0) hienot otteet. Korkeimmista pisteistä vastasivat Byron Wesley (25/5), Kevin Langford (15/1) ja JayVaughn Pinkston (14/7).

Näätien pisteistä vastasivat Demarcus Holland (14/7), Niko Mattila (12/3/4 syöttöä) ja toisen pelinsä Näädät-nutussa pelannut Michael Besselink (11/5), joka oli todellinen illan piristysruiske.

Ensimmäinen puoliaika oli ihan ok. Toisella ei tehty asioita, joista puhuimme ennen peliä ja se näkyi tulostaululla. – Michael Besselink

Samaan aikaan pitää muistaa, että Näädät hävisi vasta ensimmäisen kerran marraskuussa. Viimeisestä viidestä pelistä neljä voittoa napanneilla nokialaisilla on mahdollisuus pelata takaisin voittokantaan tiistaina 26.11. Nokialla, kun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket.