top of page

Näätien säkenöivä alkukausi sai jatkoa, kun Seagulls hyytyi toisella puoliajalla

BC Nokian uskomaton alku Korisliigassa sai jatkokappaleensa, kun Näätien ensiesiintyminen kotiyleisön edessä päättyi 76-70 (44-50) -voittoon Helsinki Seagullsista. Näädät on kohdannut nyt kaksi joukkuetta, joita on kaavailtu ennakkoon Korisliigan kärkijoukkueiksi ja molemmat ovat päätyneet voittoihin.

Kuuden pisteen takaa-ajoasemassa puoliajalle astelleet nokialaiset saivat pitkän tauon myötä tilkittyä puolustuksensa kolot viimeiseksi 20 minuutiksi. Ensimmäiseen puoliaikaan 50 pistettä ilotellut Seagulls jäi sekä kolmannessa että neljännessä neljänneksessä vain 10 pisteeseen.

– Jos ei ole hyvä hyökkäyksessä, niin on parasta puolustaa hyvin. Uskon, että pelaajat alkavat ymmärtämään, ettei hyökkäyksessä tarvitse olla täydellinen. Jos pelaa lujaa ja puolustaa, niin hyviä asioita tapahtuu, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

Seagullsin heittoprosentit jäivät alhaiseksi: kakkoset 31%, kolmoset 29%. Kaikki ei ollut täysin Näätien puolustuksen ansiota, kun helsinkiläiset sutivat ohitse myös vapaitakin heittopaikkoja.

– Kyllä me aika paljon saatiin myös anteeksi, väistettiin luoteja. Sen verran vapaita heittopaikkoja he saivat, että oli tässä vähän tuuriakin mukana, Kalle Peltonen kommentoi.

Näätien pisteistä vastasivat Perrion Calandret (18/9/6 syöttöä), Xavier Ford (18/6), Johnathan Stove (13/5) ja Mikael Laihonen (11/3). Parin vuoden tauon jälkeen nokialaisyleisön eteen palannut Niko Mattila (8/6/4 syöttöä) kuului myös ehdottomasti ottelun nokialaisonnistujiin.

Seagullsilta kaksinumeroiset pistelukemat osuivat Lassi Nikkarinen (16/4), Jeffrey Carroll (12/5), Zena Edosomwan (11/12) ja Antti Kanervo (11/2).

Näädät pelaa seuraavat kerran keskiviikkona 12.10. klo 18:30 sarjanousija Tapiolan Honkaa vastaan Tapiolan Liikuntahallissa.