top of page

Näädille taisteluvoitto Uudestakaupungista

BC Nokia sai pistää kaikkensa peliin Korihaita vastaan keskiviikkoiltana, mutta lopulta Näädät pääsi lähtemään kotimatkalle sarjapisteet häntänsä alla loppulukemin 80-84 (34-46).

Kun Näädät piti kotijoukkueen vain yhdeksässä pisteessä toisella neljänneksellä, niin moni varmaan jo toivoi, että Korihaiden raateluhampaat oli revitty pihdeillä irti. Pohitulli on kuitenkin rikkaalla koripallohistorialla varustettu pyhättö, jossa kotijoukkue ei ikinä luovuta.

Korihait lisäsi ripauksen aggressiivisuuttaan puolustuspäässä ja houkutteli Näädät pelaamaan kotijoukkueelle suotuisaa nopeaa peliä. Menetykset ja siitä seuranneet nopeat hyökkäykset olivat myrkkyä vieraille, kun Korihait kroolasi rinnalle.

Päätösneljänneksen puolessa välissä Korihaiden kiri poiki kahteen kertaan pisteen johdon, mutta Näätien lykyksi kumpaankin otteeseen nokialaisten työkalupakista löytyi vastaus. Kolme minuuttia ennen loppua Armin Cane löysi täysin vapaan ajolinjan keskeltä lukemiin 71-76, mutta Topias Kuukkanen kavensi eron hetkeä myöhemmin kahteen 74-76 kolmosellaan toisessa päässä.

Kello tikitti tässä vaiheessa jo Näätien hyväksi. Aapeli Alanen ja Sean O'Mara pääsivät viimeisen minuutin kissa ja hiiri -leikissä vapaaheittoviivalle ja tekivät tarvittavan. Marius van Andringan kaksi kolmosta nostattivat vielä käsikarvat pystyyn jännityksestä, mutta vapaaheittotyöskentely piti huolen, että Korihait pysyi kannoilla loppuun asti.

Jälleen kerran nokialaisten kirkkain tähti oli Alanen (26/6/4 syöttöä), jonka kännykkä odottaa soittoa Henrik Dettmannilta. Jos Alanen jatkaa samoja otteita (21,3 pistettä, 7,0 levypalloa, 2,8 syöttöä) vielä maaliskuun seuraavat neljä peliä, niin eipä ole kaukana, että Korisliigan kuukauden pelaajan palkinto pokattaisiin Nokialle jo toista kertaa tällä kaudella.

Cane (17/6/3) ja O'Mara (17/8/3) pelasivat myös vahvat pelit, kuten myös Teemu Sulonen, joka nakutteli 17 pistettä reilussa 19 minuutissa entistä joukkuetta vastaan.

Korihaiden pistekvartetit muodosti Stephon Jelks (19/12), Brandon Conley (15/5), Mario Edwards (12/1/5) ja neljä yhdeksästä kolmosestaan upottanut van Andringa (20/1).

Viikonloppuna Tero Vasell pokkasi Korisliigan päävalmentajauransa ensimmäisen voiton ja keskiviikkoillan myötä ensimmäisen voittoputkensa. Tälle putkelle haetaan jatkoa lauantaina 16.3. KTP-Basketia vastaan Nokialla.