top of page

Näätien kauden neljäs ottelu on Joensuussa Katajaa vastaan


BC Nokia kohtaa kauden neljännessä ottelussaan Joensuun Kataja Basketin vieraissa tänään keskiviikkona 13.10. klo 18:30.


Missä mennään?


Kun jokainen Korisliiga-joukkue on nyt pelannut kolme ottelua, niin on nähtävissä jonkinlaista eroa kärjen ja loppujen välillä. Pelillisesti vielä ehkä enemmän, kun Kauhajoki, Vilpas, Seagulls näyttävät olevan omassa kastissaan, miksei myös kolme ensimmäistä otteluaan voittanut Kouvot ja.


BC Nokia ja Kataja ovat molemmat yhden voiton, kolmen tappion sakkia, johon lukeutuvat myös Lahti Basketball, Kobrat, Bisons ja Tampereen Pyrintö.


Kataja kärsi kaksi tiukkaa tappiota Kobrille ja Kouvoille, mutta jyräsi viime lauantaina Bisonsin yli kahdellakymmenellä pisteellä. Näädät taas parsi avausvoiton, mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt kaksi kertaa peräkkäin: ensin Pyynikillä Pyrinnölle, sitten kotonaan selkeästi Seagullsille.


On todella mielenkiintoista, miten reagoimme lauantaipeliin, jossa meillä ei ollut fokusta ja yritystä, jota tarvitsemme pärjätäksemme. Haaste on olla tasalaatuinen molemmissa päissä kenttää. – Greg Gibson

Kataja Basket, Joensuu


Kahden edellisen vuosikymmenen kestomenestyjä, Kataja Basket, ei ole yltänyt mitalipeleihin sitten edellisen mestaruutensa 2017. Pudotuspeleissä he toki ovat olleet, mutta takavuosien loistoon Kataja ei ole päässyt. Vielä.


Susijengin sähikäinen Jamar Wilson, 37, on jo kolmatta kauttaan joensuulaisten pelin pumppu, jonka kautta hyökkäys pyörii. Jammu on aloittanut kauden väkevästi, tilastoiden 19,0 pistettä, 4,7 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden. Pistesaldolla hän on Korisliigan viidenneksi paras pistemies.


Aloitusviisikkoon päävalmentaja Petri Virtanen on istuttanut 24-vuotiaan Tomi Lommin, jonka tehtävä on heittää, heittää ja heittää. Edelliskaudella Lommi säkitti kolmosensa erinomaisella 41,1 prosentin tarkkuudella.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Niko Mattila


Viisi kautta Nokialle, nyt toinen kausi Joensuussa. Mattila on tullut kolme ensimmäistä ottelua vaihdosta ja peliminuutit ovat olleet alle kaksikymmentä. Silti Mattila on ollut vauhdissa ja kaaren takaa osumatarkkuus on ollut tulikuuma 58,3 prosenttia.


Erityisesti edellisottelussa Bisonsia vastaan Mattila oli mainiossa vireessä upottaen 18 pistettä ja kolmosensa 4/7. Kyllähän sinne sekaan mahtui vielä nikomaisesti neljä riistoa.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Christopher McKnight


Korisliigassa on aina hienoa nähdä ulkomaalaisvahvistuksia, jotka joko palaavat tai ovat monta peräkkäistä vuotta liigassa. 33-vuotias, 201-senttinen McKnight on Suomessa jo toisella pestillään, kun McKnight voitti Suomen mestaruuden Kauhajoella keväällä 2019.


Kokeneella maailmankiertäjällä on takanaan jo 11 vuotta ammattilaisena Ruotsissa, Ranskassa, Israelissa, Bahrainissa, Portugalissa ja Suomessa.


Koronaviruspandemia, NCAA:n myöntämät lisävuodet ja muut tekijät ovat vaikuttaneet kansainväliseen koripalloon. Pelaajia tulee ja menee Eurooppaan huonossa kunnossa, heitä ei ole saatavilla yhtä paljon kuin aiemmin, joten Korisliigassa jokainen joukkue vaikuttaa antavan tasoitusta muille vahvistuksiensa kanssa. Tällaisessa paletissa itsensä todistanut ammattilainen, kuten McKnight, on arvokas.


Missä ja miten?


  • Kataja Basket – BC Nokia 13.10.2021 klo 18:30 @ LähiTapiola Areena

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page