top of page

Näädät saa vastaansa vieraissa Burtonin ja Manganon jättimäisen KTP:n


BC Nokia ei pääse lepäämään laakereillaan pitkään kotivoiton jälkeen, kun jo huomenna perjantaina 30.10. pelataan vieraissa. Näädät matkustaa Kotkaan, jossa nokialaiset saavat vastaansa Greg Manganon ja Joseph Burtonin tähdittämän KTP-Basketin.


Missä mennään?


Rekordilla 2-2 pelaava Näädät pääsee otteluun voitto allaan, kun keskiviikkona nokialaiset nappasivat ensimmäisen kotivoittonsa Kobria vastaan. KTP taas kärsi ensimmäisen tappionsa tällä kaudella keskiviikkona kaksinkertaisen Suomen mestarin Kauhajoen käsittelyssä.


KTP:n kolmeen voittoon kuuluu niukka kotivoitto Kataja Basketista, selkeä vierasvoitto Korihaista ja Salon Vilppaan peittoaminen kotikentällä. Karhu Basketia vastaan KTP sai Jobin postia, kun Joonas Lehtoranta loukkaantui, minkä jälkeen kauhajokiset menivät omia menojaan kohti selkeää 122-89 voittoa.


Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink 10+ viikkkoa


KTP-Basket, Kotka


KTP lähti kesällä uimaan omaa virtaansa, kun joukkueeseen palkattiin kaksi jättimäistä ulkomaalaisvahvistusta. 208-senttinen Greg Mangano (28,8 pistettä, 11,0 levypalloa per ottelu) on jo Korisliiga-faneille tuttu pelaaja kolmelta Kauhajoki-kaudeltaan. Joseph Burton jää senteissä vähän yli kahteen metriin, mutta voittaa puuttuvat sentit kiloillaan, joita kivitalon kokoiselta järkäleeltä löytyy 134.


KTP on varmasti valmis pelaamaan meitä vastaan kehnon keskiviikko-ottelun jälkeen. Me pyrimme edelleen ehjään 40 minuutin peliin. Meillä pitää olla paljon energiaa, jotta pystymme vastaamaan KTP:n kokoon. – Greg Gibson

Kotkalaiset eivät ole pysyneet vielä terveinä: Lehtorannan loukkaantumisen lisäksi Michael Pounds ja vahvistus Braxton Huggins eivät ole tähän mennessä pelanneet vielä peliäkään.


Merkittävimmät suomalaispelaajat: Joni Herrala, Markus Rautasalo, Topias Kuukkanen, Cedric Latimer

Ulkomaalaisvahvistukset: Gregory Mangano, Shaquille Thomas, Joseph Burton, Braxton HugginsMielenkiintoisin suomalainen: Markus Rautasalo


Joonas Lehtorannan loukkaantuminen avaa iskupaikan kahdelle takakenttäpelaajalle (Markus Rautasalo, Joni Herrala), joista Rautasalo todennäköisesti nappaa pelintekovastuun. Lehtorannan paikkaaminen ei ole missään nimessä helppo paikka, koska 26-vuotias paljasjalkainen kotkalainen aloitti kauden 14,5 pisteen ja 4,0 syötön keskiarvoilla.


Rautasalo on piskuinen 180-senttinen, mutta menoa ja meininkiä ei puutu. Väläytyksiä Suomen korkeimmalla tasolla on jo nähty, mutta lopullinen läpimurto ’00-syntyneelta Rautasalolta on vielä tekemättä.


Divisioona A:ssa KTP:n yhteistyöseura Munkkiniemen Kisapojissa Rautasalo on pelannut kaksi ottelua tällä kaudella 18,5 pisteen, 7,5 levypallon ja 7,5 syötön keskiarvoilla.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Joseph Burton


Vaikka Mangano jo itsessään aiheuttaa tunteita ja mielipiteitä persoonallaan ja pelityylillään, niin mielenkiintoisuudessa Burton ajaa ohitse jo pelkästään uutena tuttavuutena. Burton on kuin Korisliigan oma Sofoklis Schortsanitis – pelaaja, joka on jättiläisten lajissa oma jättiläisensä.Burton koostaan huolimatta on yllättävän vikkelä jaloistaan ja pyörii puolustajansa ohitse ketterästi. Manganon ohessa hän on noussut kotkalaisten syömähampaaksi 22,8 pisteellä, 9,0 levypallolla ja 4,5 syötöllä ottelua kohden.


Missä ja miten?


KTP-Basket – BC Nokia, 30.10.2020 klo 18:30 @ Steveco Areena, Kotka


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page