top of page

Näädät hyppää tiistaina bussiin kohti pääkaupunkia – vastassa voittoputkessa oleva Seagulls


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat tiistaina 29.11. klo 18:30 Töölön Kisahallissa, kun Näädät matkustaa kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa olevan Helsinki Seagullsin.


Missä mennään?


Marraskuu on ollut aikamoinen Näätien kannalta. Se alkoi kahdella peräkkäisellä tappiolla (Kataja Basket, Kauhajoki), yhdellä paikalliskamppailuvoitolla (Tampereen Pyrintö) ja jatkui erittäin kehnolla kotiesityksellä (Kobrat) ja lopulta lauantaisella jatkoaikavoitolla (Salon Vilpas). Välissä on tapahtunut muutoksia, kun Xavier Fordin korvasi Malik Benlevi.


Kahden perättäisen kotiottelun jälkeen on aika palata vieraskentälle: pääkaupunkiin, Töölön Kisahalliin, jossa vastaan tulee Helsinki Seagulls (8 voittoa/4 tappiota), joka on sarjataulukossa kolmantena. Näädät taas nousi kuudennelle sijalle (6/6).


Joukkueet kohtasivat edelliskerran lokakuun alussa, kun Näädät kairasi 76-70-kotivoiton Nokian palloiluhallissa.


Helsinki Seagulls


Seagullsilla kesti hetken aikaa löytää itsensä, kun ensimmäisestä kuudesta ottelusta stadilaiset hävisivät peräti neljä. Sen jälkeen joukkue on rymistellyt voitosta voittoon, kun Seagulls on höyhentänyt Katajan, Tapiolan Hongan, Kouvot, KTP-Basketin, Lahti Basketballin ja viimeisimpänä Korihait.


Huomioitavaa myös on, että tämä kaikki on tapahtunut ehkä joukkueen parasta pelaajaa, kesän kohuhankinta Rene Rougeauta, joka on ollut sivussa loukkaantumisen takia. Ennakkotiedot kertovat, että kolminkertainen Suomen mestari Rougeau ei ole pelikunnossa vielä tiistaina.


Seagullsin parhaimmistoon tällä kaudella ovat kuuluneet Jeffrey Carroll (17,4/5,9), Zena Edosomwan (13,2/11,5), Lassi Nikkarinen (11,9/3,0/5,4), Okko Järvi (11,1/1,7) ja Rougeaun korvaajaksi palkattu Zane Waterman (13,6/4,4).


– Seagulls on onnistunut kääntämään homman ympäri alkukaudesta. He kykenevät pistämään paljon pisteitä taululle, jos ei panosta puolustukseen. Meidän tulee löytää energiaa, jotta meillä on mahdollisuus, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Mielenkiintoisin pelaaja: Okko Järvi


Rougeaun lisäksi Seagulls hankki kesän siirtomarkkinoilta Rougeaun lisäksi toisen Kauhajoki-taustaisen pelurin, joka on jo aiemmin ollut Jussi Laakson valmennuksessa. Okko Järvi päätti palata yhden kauden mittaiselta Belgian reissultaan takaisin Suomeen ja pääkaupunkiseudulle, josta hän on Tapiolan Hongan kasvattina lähtöisin.


Kun Järvi pelasi edellisen kerran Suomessa, kaudella 2020-21, niin hän putsasi pöydän. Kauhajoki voitti Suomen mestaruuden ja Järvi palkittiin Korisliigan vuoden pelaajaksi.


Missä ja miten?


  • Helsinki Seagulls – BC Nokia, ti 29.11.2022 klo 18:30 @ Töölön Kisahalli

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page