top of page

Näädillä ei jakoa pudotuspeliavauksessa

Salon Vilpas vei ja BC Nokia vikisi Korisliiga-kauden 2018/19 pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa. Vilpas nyhti Näädät ylivoimaisesti 106-70 (55-41).

Noin 14 minuuttia se kesti. Näädät onnistui pitämään ennakkosuosikin ahtaalla ja salolaisten kaukoheitot kolisivat raudoissa. Nokialaiset olivat yllättävästi yhdeksän pisteen johdossa 23-32, kun Vilpas oli pakotettu aikalisälle.

Sen jälkeen Vilpas riuhtaisi tahtipuikon itselleen, vei kuusi minuuttia peräti 32-8 ja vetäisi 14 pisteen johdon puoliajalle. Kun kotijoukkue löi lisää löylyä vieden kolmannen neljänneksen 27-12, loppulukemat olivat selvät.

– Kun Salo alkoi tykittämään ja pelaamaan erittäin hyvin meidän puolustusta vastaan, niin kyllä sen jälkeen katsottiin perävaloja, Näätien päävalmentaja Tero Vasell aloitti.

– Tämä on ero tänään näiden kahden joukkueen välillä. Huomenna katsotaan videoita ja etsitään niitä juttuja, joilla voidaan kiusata Vilpasta vähän enemmän kuin 15 minuuttia.

Nokian pistemiehiin kuuluivat Aapeli Alanen (15/3/5 syöttöä), Armin Cane (14/4), Dragan Labovic (11/3), Sean O'Mara (10/3/4 syöttöä) ja Juan Davis Jr. (10/6). Peetu Piirtola ('03) taas upotti viimeisillä minuuteilla Korisliiga-uransa ensimmäiset pisteet.

Levypallot 47-29 vienyt Vilpas heitti alkukangertelun jälkeen kolmosensa murhaavasti 16/35. Jokainen yhdestätoista salolaisesta pääsi pisteiden makuun, mutta kovimmat nikkarit olivat Jack Gibbs (30/1), Brandon Taylor (16/3) ja Teemu Rannikko (12/1/5 syöttöä).

Ottelusarja jatkuu Näätien kotiottelulla maanantaina 22.4. klo 17:00 Nokian palloiluhallilla.