top of page

Näädät tyrmäsi Katajan toisella puoliajalla

BC Nokia nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla kotikentällään Kataja Basketin 90-68 (40-34). Näädät pudotti joensuulaiset lopullisesti kyydistä vahvalla toisella puoliajalla.

Irtiotto nähtiin kolmannen neljänneksen puolessa välissä, kun hujauksessa nokialaiset säkittivät kahdeksan peräkkäistä pistettä. Lassi Nikkarinen upotti kolkin kulmasta, viimeisteli ajon ja siirtymähyökkäyksen päätteeksi pallo liikkui sulavasti mieheltä toisella löytäen Matias Ojalan, joka vetäisi eron kolmeentoista pisteeseen 57-44.

Läpi alkukauden raajarikkoisena pelanneelta Katajalta ei löytynyt minkäänlaisia paukkuja enää todelliseen loppukiriin. Viimeistään päätösneljänneksen puolen välin tuntumassa vieraat joutuivat heittämään pyyhkeen kehään, kun ero oli jo kahdessakymmenessä.

Kataja aloitti vahvasti ja kykeni pitämään nokialaiset vain 11 pisteessä ensimmäisen kymmenen minuutin ajan. Sen jälkeen jokainen neljännes menikin Näädille.

Olimme läpi ensimmäisen puoliajan jähmeitä ja Kataja sai 12 hyökkäyslevypalloa. Olimme mielestäni onnekkaita, että meillä oli kuuden pisteen puoliaikajohto. Pikakelaus toisella puoliajalle: heillä oli nolla hyökkäyslevypalloa ja peli oli ohitse. – Greg Gibson

Näätien pistekuningas oli Daeshon Francis (23/9/3 syöttöä), joka pelasi tähän mennessä parhaan pelinsä keltamustissa. Kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät myös Jeff Garrett (16/8/3 syöttöä), Wes Washpun (14/4/4 syöttöä) sekä Antero Lehto (14/1), jonka summerin peitonnut kolmonen siivitti nokialaiset kuuden pisteen puoliaikajohtoon.

Neljäs ulkomaalaisvahvistus Khaliq Spicer (9/9/4 torjuntaa) väläytteli jälleen molemmissa päissä kenttää, mihin hän parhaimmillaan – kuntoon lopullisesti päästessään – pystyy.

Katajan pistemiehet olivat Dantez Walton (19/10) ja Phil Fayne (15/1).

Näätien viikko jatkuu toisella ottelulla, kun nokialaiset matkustavat lauantaiksi Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi.