top of page

Näädät jäi kiusaajan rooliin Karhu Basketin käpälissä

BC Nokia hävisi edelliset kaksi Suomen mestaruutta voittaneelle Karhu Basketille kotikentällään Nokian palloiluhallissa 75-99 (43-53). Näädät pystyi kiusaamaan Karhua noin puolet pelissä, mutta lopulta kauhajokiset menivät omia menojaan.

Noin toisen neljänneksen puoliväliin saakka kotijoukkue taisteli urhoollisesti ja piti johtoasemaa. Vajaat viisi minuuttia ennen puoliaikaa Hugo Boman upotti kolmosellaan nokialaisille 38-32-johdon, mutta loput neljänneksestä kuului Karhulle, joka vetäisi kymmenen pisteen eron 5-21-juoksulla.

Jälleen hattu pois päästä näille kahdeksalle jätkälle, jotka pelaavat todella kovaa. Saimme mainion alun, mutta kulminaatiopiste oli pari minuuttia ennen puoliaikaa. En tiedä oliko se väsymystä, mutta teimme hölmöjä virheitä, joilla Kauhajoki sai helppoja koreja. – Greg Gibson

Näätien pistekolmikon muodosti Gokul Natesan (23/8/6 syöttöä), Antero Lehto (17/2/5) ja Matias Ojala (17/3). Karhun voiton takuumiehiksi nousi TJ Holyfield (23/9), Collin Malcom (23/8), Okko Järvi (17/10/6) ja tupla-tuplan vanhaa joukkuettaan vastaan kerännyt Jeff Garrett Jr (12/15/5 riistoa).

He ovat yksi sarjan kärkijoukkueista, joten tiesimme, että edessä on vaikea kamppailu. Me taistelimme hyvin alussa, mutta loppupeleissä teimme liikaa virheitä. Krediitit heille, he pelasivat hyvin. – Gokul Natesan

Näädät pelaa seuraavan kerran tasan viikon päästä lauantaina 6. maaliskuuta, kun Nokialle saapuu Pirkanmaan paikallisvastustaja Tampereen Pyrintö.