top of page

”Me ei luovuteta pätkän vertaa” – Näädät taisteli itselleen vielä ainakin yhden pelin

BC Nokia nappasi maukkaan voiton Korisliigan puolivälierissä, kun sinnikkäät nokialaiset kaatoivat Karhu Basketin 86-80 (51-33) veitsi kurkulla. Otteluvoitot ovat nyt 3-1 Karhulle ja seuraava peli pelataan tiistaina.

Vaikka läpi ottelusarjan Näädät ovat pelanneet hyviä, jopa erinomaisia neljänneksiä, niin yhtenäistä neljän sarjaa ei ole vielä osunut. Tänään osui.

Ensimmäinen puoliaika oli jopa häkellyttävän laadukas kotijoukkueelta. Pallo pyöri mieheltä toiselle, ajojen kautta löytyi heittopaikkoja ja puolustuspäässä Näädät oli piirun verran aggressiivisempi, vaikka joukkue pelasi lähes pelkästään kuudella pelaajalla. Ero venyi parhaimmillaan kahteenkymmeneen pisteeseen.

Puoliajalta Karhu sai lisävirtaa peliinsä ja vei kolmannen neljänneksen 17-28. Karhu söi nokialaisten johtoa pienemmäksi pala palalta. Mustiksi pilviksi päätösneljännekselle muotoutui Antti Ahosen ja Matias Ojalan viidennet virheet.

Mutta ei. Karhu ei lopulta päässyt viittä pistettä lähemmäksi. Kalkkiviivoilla Nokia sai pari ratkaisevaa riistoa, joiden avulla saatiin kulutettua arvokkaita sekunteja pois kellosta. Lassi Nikkarinen piti vielä huolen vapaaheitoillaan, että yllätysvoitto toteutui.

Tämä on joukko sotureita. Sen, mitä te näitte tänään, niin sitä olen nähnyt viimeiset kaksi ja puoli kuukautta joka päivä. – Greg Gibson

Näätien takakenttä – Gokul Natesan, Antero Lehto ja Lassi Nikkarinen – rehki jokainen täydet 40 minuuttia ilman yhtäkään lepotaukoa. Nikkarinen (28/3/4 syöttöä) säkitti Korisliiga-uransa ennätyspisteet. Natesan (18/6/3 riistoa) erottui hyökkäyspään lisäksi riistoillaan puolustuksessa.

Peräti 800 Korisliiga-ottelunsa pelannut Lehto (7/1/6 syöttöä) ei välttämättä pistänyt sukkaa rullalle, mutta totuus on, että Majurin johtajuuden ja persoonan kautta tällaiset voitot ovat mahdollisia.

Kyllä meillä on tosi sitkeä nippu. Se on ollut vähän meidän jujukin tuossa, että kävi mitä tahansa, niin me ei luovuteta pätkän vertaa, ihan missä tilanteensa tahansa, oli se sitten harjoituksissa tai peleissä. Me ollaan sellaisella ideologialla menty ja tänään se kantoi voittoon. – Antero Lehto

Ahonen (12/1) ja Ojala (14/4) pistivät kaikkensa peliin ennen virhetiliensä täyttymistä, kuten myös luotettava Lauri Toivonen (7/9), joka jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Karhun ykkönen oli Anthony Hilliard (20/7), joka upotti kuusi kolmosta. Yli kymmenen pisteen pääsivät myös Osasumwen Osaghae Jr (14/5), Jeff Garrett Jr (12/4), Okko Järvi (13/6), kun taas Bojan Sarcevic (8/7) jakoi yhdeksän syöttöä.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan tiistaina 23.3. klo 18:30 Kauhajoella.