top of page

Majuri Lehto komensi Näädät kotivoittoon Kouvoista 27 pisteellä

BC Nokia palasi takaisin voittokantaan Korisliigassa, kun Näädät raapaisi voiton Kouvoista Nokian palloiluhallissa loppunumeroin 94-86 (46-30). Illan tähti oli Antero Lehto, joka säkitti kauden kärkituloksensa 27 pisteellä.

Näätien hyökkäys pyöri jouhevasti läpi ottelun, mutta hiukan tavallista kehnompi heittopäivä esti sadan pisteen paukkumisen. Tahtipuikko pysyi nokialaisten kynsissä avausneljänneksestä lähtien, minkä jälkeen Kouvot ei käynyt enää kertaakaan johdossa.

Kun johto oli suurimmillaan 22 pistettä, niin Näädät kesti jopa Kouvojen päätösneljänneksen tykityksen, jossa vieraat pommittivat peräti 37 pistettä kymmeneen minuuttiin.

Me tarvitsimme tämän voiton, on kulunut noin 70 päivää edellisestä. Se ei välttämättä kauneinta pelaamista, mutta se oli voitto. – Greg Gibson

Illan selkeä taistelupari oli suomalaisten takapelaajien, kun 36-vuotias Antero Lehto ja 24-vuotias Tuomas Hirvonen olivat molempien joukkueiden parhaat pistemiehet. Kouvojen Hirvonen rehki miltei täydet minuutit ja keräsi kasaan 29 pistettä. Kaksi pistettä Hirvosen saldosta jääneelle Lehdolle (27/4) itsellekin lukumäärä tuli yllätyksenä.

Oho. Melkoinen suoritus, ei kai siinä mitään. Teimme joukkueenakin paljon pisteitä eli hyökkäsimme hyvin tänään. Saimme mielestäni aika vapaita heittoja, joten parempana heittopäivänä olisimme päässeet yli sadankin. – Antero Lehto

Kotijoukkueen muut pistemiehet olivat Daeshon Francis (23/4/5 syöttöä), Wes Washpun (15/4/6 syöttöä), Lassi Nikkarinen (10/0/4) ja tupla-tuplan viisikossa kahminut Lauri Toivonen (10/15). Pirteästi pelasi myös 17-vuotias Peetu Piirtola (6/0), joka avasi kauden pistesaldonsa kahdella kolmosella yhdeksässä minuutissa.

Hirvosen lisäksi Kouvojen parhaimmistoon kuuluivat Severi Kaukiainen (18/2/5) ja Bo Zeigler (17/12).

Näädät pelaa seuraavan kerran jo lauantaina, kun Nokialle saapuu vieraaksi Lahti Basketball.