Lauri Toivonen uutena kasvona Näätien isoon kalustoon


BC Nokia on tehnyt pelaajasopimuksen Lauri Toivosen, 29, kanssa. Toivonen saapuu Näätiin Kobrista, jonka riveissä hän vietti viimeiset kaksi kautta.


Riihimäkeläislähtöinen Toivonen on kaksimetrinen veteraanistatusta Korisliigassa lähentelevä iso pelaaja, jolle tuleva kausi on jo hänen kymmenes Korisliigassa. Edelliskaudella Toivonen väänsi Kobrille 4,5 pistettä, 3,4 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelua kohden.


– Lauri on veteraani, joka tuo Anteron tavoin kokemusta nuoreen joukkueeseemme. Hänellä on työntekijän maine ja hän tekee kaikkensa voittamisen eteen, Näätien päävalmentaja Greg Gibson aloittaa.


– Hän on iso pelaaja, joka pystyy myös heittämään. Pystymme peluuttamaan häntä sekä vitosena että nelosena. Ennen kaikkea hän pelaa kovaa, mitä ei ole koskaan liikaa.


– Vakuutuin, että Nokia on sopiva paikka ja sopii elämäntilanteeseen. En välttämättä ole vanha pelaaja, mutta tuon joukkueeseen ainakin jonkinlaista kokemusta ja omaa vahvuuspuoltani eli puolustuspään pelaamista, Toivonen kommentoi.


Riihimäen Kolmoskori -kasvatti aloitti Korisliiga-uransa teini-ikäisenä Espoon Hongassa, minkä jälkeen kotimaankentillä hän on pelannut Kouvoissa, Helsinki Seagullsissa, Espoo Unitedissa ja Kobrissa. Vuodet 2012-2014 hän pelasi Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Texas El-Pasossa.


Nuorten maajoukkueessa Toivonen pelasi hurjat 116 ottelua, minkä lisäksi hän on pukenut Suomen paidan ylleen haastajamaajoukkueessa 28 kertaa. Suomen universiadijoukkueessa hän pelasi vuosina 2011, 2013 ja 2015.


Toivosen ja BC Nokian välinen sopimus on mallia 1+1, jossa toinen vuosi on molempien osapuolinen välinen optiovuosi.


Toivosen lisäksi Näädillä on sopimukset Antero Lehdon, Michael Besselinkin, Lassi Nikkarisen ja Antti Ahosen kanssa. Päävalmentajana jatkaa Greg Gibson, jonka apuna ovat valmentaja Tero Vasell ja fysioterapeutti Tommi Tatti.

Yhteistyökumppanit

Asianajajatoimisto Klingendahl
leppakoski_logo_vaaka_rgb.png
Pohjola Sairaala_logo.png
Essity logo
kemvit.png
Wigren_sanalogo_raamitettu_270mm_cmyk.pn
tiketti
Verto
Solmio kassa
Kellopiste Paukku
Insecon_edited.jpg
Euronics Nokia
LVI T Kaapu
Pirkanmaan tilausliikenne
Harki_apteekki_logo.png
TPM palvelut oy
TeeKoo-Auto-Oy-logo.jpg
NIparmi jpeg.jpg
yöbaari-logo.png
aloharamen (läpinäkyvä).png
visit nokia
Olvi_valkea-800x800.png
nkhlogo.png

Toimisto

BC Nokia Näädät Oy

Välikatu 19

37100 Nokia

hanna.pirhonen@bcnokia.com

040 820 5900

Fanit

Seura

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Linkedin
  • TikTok
korisliiga

BC Nokian miesten edustusjoukkueen virallinen verkkosivu. Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright © 2020 

BC Nokia Näädät Oy.