top of page

KTP edelleen kryptoniittiä Näädille

BC Nokia kärsi jo kauden kolmannen tappion KTP-Basketille, kun Nokian palloiluhallilla kotkalaiset lähtivät kotimatkalle sarjapisteet takataskussaan numeroin 77-86 (46-47).

Suurimman osan ajasta peliä kamppailu oli tasainen. Kolmannen neljänneksen alussa KTP pääsi hetkeksi karkumatkalle, mutta Näädät palasi takaisin rinnalle. Päätösneljänneksen kuluessa johto siirtyi lopullisesti KTP:n käsiin. Vaikka Näädät taisteli voitosta viimeistä minuuttia myöten, niin tällä kertaa Kotkan kaatuminen jäi haaveeksi.

Me taistelimme suurimman osan pelistä, vaikka meillä oli heikot hetkemme. Meillä ei ole varaa noihin kuuden tai kahdeksan pisteen juoksuihin, joita KTP sai tänään. Meillä oli mahdollisuudet, mutta emme heittäneet erityisen hyvin tänään. – Greg Gibson

Näädät teki ensimmäisellä puoliajalla 20 pistettä maalatulta alueelta, mutta jäi toisella puoliajalla vain kahdeksaan pisteeseen. KTP:n suunnitelma toiselle puoliajalle oli tukkia korin alusta ja pakottaa Näädät tyytymään kaukoheittoihin. Kun kotijoukkueen kolmoset upposivat vain 6/25 (24%), niin vieraiden suunnitelma onnistui.

Stacy Davis oli 26 pisteellä ja 11 levypallolla kantoi suurimman osan Näätien pistetaakasta, saaden apuja Daniel Dolencilta (10/4) ja Shawn Hopkinsilta (11/5).

KTP:n parhaisiin pistemiehiin kuuluivat Byron Wesley (20/8/7 syöttöä) ja JayVaughn Pinkston (16/6), mutta plus-miinus-tilastoissa kunnostautuivat Kevin Langford (14/6) ja loistavasti pelannut Topias Kuukkanen (14/3), joka oli erityisesti puolustuksellaan x factor, joka käänsi purjeen kotkalaisten puolelle.

Korisliiga on sarja, jossa tappioita ei voi liikaa murehtia, koska muutaman yön päästä pelataan taas. Näädät pelaa seuraavan kerran lauantaina 18.1. Kauhajoella Karhubasketia vastaan.