top of page

KTP-Basket avasi voittotilinsä Näätien kustannuksella

BC Nokian Korisliiga-kauden kotiavaus päättyi tappioon, kun kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt KTP-Basket nappasi voiton Näätien kuonon edestä loppulukemin 72-85 (42-38).

Pitkälti kolmannen neljänneksen loppuun asti johto oli enemmän tai vähemmän Näätien heiniä, mutta kotkalaiset lähtivät karkumatkalle jakson kalkkiviivoilla. Miika Heinosen pari kolmosta siivitti KTP:n 13-0-juoksuun, josta kotijoukkue ei enää noussut jaloilleen.

Neljä minuuttia ennen loppusummeria kotiyleisö sai vielä pienoisen toivonkipinän, kun Shawn Hopkins pelasi pallon puolenviivan tienoilla omilleen ja Demarcus Hollandin heittokellon peitonnut kolmonen nipisti eron viiteen, mutta se kiri jäi tyngäksi.

Päävalmentaja Greg Gibson ja Näädät-tulokas Lassi Nikkarinen puhuivat kuin samasta suusta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Olen hyvin pettynyt meidän henkiseen valmiuteen tänään. Virheitä tapahtui jokaiselle pelaajalle. En tiedä, että luulimmeko, että voimme vain tulla paikalle ja hoitaa homman. Toivottavasti tämä oli oppimiskokemus. Emme ole vieläkään kovin hyvä koripallojoukkue, mutta jos jätkät haluavat mennä eteenpäin, niin yksityiskohtiin pitää panostaa. – Greg Gibson

Emme keskittyneet pelisuunnitelmaan ja emme olleet henkisesti pelissä mukana. Jos ei pysty keskittymään, niin ei ole mitään mahdollisuuksia pelata ottelun voitosta. – Lassi Nikkarinen

Näätien pistemiehiin kuuluivat Stacy Davis (17/13), Daniel Dolenc (16/2), Tyler Flack (13/4/3 torjuntaa), Holland (14/3) ja Niko Mattila (9/3/8 syöttöä). KTP:ltä Heinonen (11/1) käytti minuuttinsa erinomaisesti, Byron Wesley (19/3) latoi pisteitä taululle, mutta parketilla oli yksi mies poikien keskellä ja se oli loistava JayVaughn Pinkston (27/8). Ei ole ihmekään, kun mies on tullut Suomeen suoraan Kreikan pääsarjasta…

Näätien pelit jatkuvat kaksi viikkoa rytmillä yksi vieraspeli viikkoon, kunnes maanantaina 21.10. Näädät pääsee isännöimään Korismaanantaita. Vastaan silloin tulee Ville Tuomisen luotsaama Salon Vilpas.