top of page

Korisliiga on täällä: KTP saapuu mittaamaan Nokian kisakunnon


Korisliiga-kausi 2021-22 pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna ja BC Nokia saa tulikasteensa lauantaina 2.10. klo 17:00 Nokian palloiluhallilla, kun vieraaksi saapuu KTP-Basket. Otteluisäntänä toimii Panco Villa Nokia.


Missä mennään?


Korisliiga alkaa taas, tällä kertaa ilman minkäänlaisia yleisörajoituksia, joten palloiluhalliin pääsee jokainen halukas. Suosittelut ovat kuitenkin tutut jo jokaiselle: saavu vain terveenä, osta lippu mielellään ennakkoon, käytä käsidesiä ja kasvomaskia.


Näädät on vielä vaiheessa, miltei kuukauden jälkijunassa. Loukkaantumiset ovat tehneet harjoittelun vaikeaksi syksyn tullessa, vaikka kesä olikin erinomainen. Päävalmentaja Greg Gibson on jo julkisesti sanonut, että kyseessä on hänen valmentajauransa vaikein kaudenaloitus.


Mutta eipä siinä, mielenkiintoinen näky joukkue silti on. Edelliskauden sitkeän ja sinnikkään ryhmän runkopelaajista joukkueeseen kuuluvat edelleen mm. Antero Lehto, Matias Ojala ja Antti Ahonen. Lisämielenkiinnon tuovat esimerkiksi kanadansuomalainen Tevaun Kokko ja 19-vuotias huippulupaus Max Besselink, joka kiinnitettiin Nokialle alkuviikosta.


Preseason on ollut lievästi sanottuna vaikea meille. Olemme pystyneet tekemään parhaamme, vaikka emme ole vielä lähellä valmista. Meidän pitää löytää tiemme KTP:tä vastaan. – Greg Gibson

KTP-Basket, Kotka


Neljä Suomen mestaruutta pelaajana, kaksi valmentajana naisten puolella. Siinä on vain osa Roope Mäkelän, KTP:n tuoreen päävalmentajan saavutuksista. Mäkelä keräsi kannuksiaan valmentajana Peli-Karhujen luotsina naisten Korisliigassa, mutta siirtyi nyt miesten puolelle kotikaupunkinsa lippulaivan luotsiksi.


Pelaajarintamalla KTP on saanut jotain uutta, jotain vanhaa. Vanhana on Joni Herralaa, Topias Kuukkasta ja, totta kai, jokaisen kauden KTP:sta pitää löytyä vähintään yksi Lehtoranta, tällä kertaa Joonas, jolle edelliskausi oli tilastollisesti hänen parhaansa, mutta tyssäsi loukkaantumiseen. Uusina kasvoina on saapunut Remu Raitanen ja Vili Nyman.


Raitanen on monipuolinen ja lupaava pelaaja, joka pelasi edelliskaudella tulokaskautensa Korisliigassa Kobrissa neljän NCAA-vuoden jälkeen. Raitanen on myös ehtinyt myös pelata yhteensä yhdeksän harjoitusmaaottelua Susijengissä kesinä 2020 ja 2021. Nyman on taas paluumuuttaja, KTP-kasvatti, joka on palannut takaisin kasvattajaseuraansa neljän Kouvolassa vietetyn kauden jälkeen. Kumpaakaan ei ole iällä pilattu: Raitanen on ’97 syntynyt, Nyman ’98.


Kauden kynnyksellä jokainen joukkue on vielä pienoinen arvoitus, mutta ainakin Mäkelän sanojen mukaan joukkue on rakennettu niin, että jokainen 12 pelaajasta pystyy juoksemaan kenttää ja olemaan aggressiivinen.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Remu Raitanen


Onko sinulla hetki aikaa keskustella Torpan Poikien ’97 syntyneiden joukkueesta? 30.7.2020 pelattu miesten maajoukkuematsi Susijengi – Viro on kai jonkinlainen merkkipaalu tuon joukkueen taipaleessa. Silloin Susijengissä pelasi yhtä aikaa peräti kolme tuon ToPon ikäluokan edustajaa: Lassi Nikkarinen, Henri Kantonen ja Remu Raitanen.


206-senttinen, vasenkätinen Raitanen muistuttaa etäisesti Toni Kukocia niin olomuodoltaan kuin pelitaidoiltaan. ToPosta Raitasen tie vei HBA:n kautta San Franciscon yliopistoon, josta neljän vuoden jälkeen Suomeen palasi ehta Korisliiga-pelaaja, jolla on potentiaalia aina kansainvälisille kentille asti.


Tulokaskaudellaan Korisliigassa Raitasen tilastot olivat mukavat 11,4 pistettä, 6,0 levypalloa ja 1,2 syöttöä ottelua kohden. Heittäminen häneltä luonnistuu mukavasti: kakkoset 48,1%, kolmoset 39,3% ja vapaaheitot 83,7%.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: ???


Tässä vaiheessa kautta on vielä vaikea sanoa mitään. KTP on tehnyt jo ulkomaalaisvahvistuksillaan selväksi, että joukkueen tavoitteet ovat kärkikahinoissa. Urald King (31 vuotta), Flenard Whitfield (31) ja Richard Williams (33) ovat kukin kokeneita pelimiehiä; ulkomaalaisnelikon nuorin Roydell Brown (23) ei iästään huolimatta pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan, vaan toistaan.


Harjoitusottelut ovat harjoitusotteluista. Esimerkiksi Williams oli vaisu KTP:n ensimmäisessä neljässä harjoitusottelussa, mutta viimeisessä, kenraaliharjoituksessa Lahti Basketballia vastaan, hän viilsi 24 pistettä.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – KTP-Basket, 2.10.2021 @ Nokian palloiluhalli

  • Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/BCNokia

  • Ruutu+

  • Osallistu Pancho Villan tulosveikkaukseen BC Nokian kotiotteluissa ja voit voittaa jättimäisen sadan euron (100€) lahjakortin Pancho Villa Nokiaan.

  • Osallistuminen osoitteessa bcnokia.fi/tulosveikkaus0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page