top of page

Kahron Ross vahvistamaan Näätien takakenttää


BC Nokian Korisliiga-joukkue ja yhdysvaltalainen Kahron Ross, 28, ovat solmineet loppukautta koskevan pelaajasopimuksen. 180-senttinen Ross pelasi viime kauden Hollannissa sekä alkukauden Tsekin pääsarjassa.


180-senttinen, pelinrakentajan paikalla viihtyvä Ross saapuu Nokialle Tsekeistä, jossa hän aloitti kauden SLUNETA Ústí nad Labemin joukkueessa. Viime kaudella Ross tilastoi Hollannissa 6,1 pisteen, 1,4 levypallon sekä 3,2 syötön tilastorivin 16 ottelussa.


Kahron Ross on tuttu pelaaja BC Nokialle jo kaudelta 21-22, jolloin Ross pelasi Greg Gibsonin alaisuudessa 29 ottelua Näätälaumassa 13 pisteen, 3,2 levypallon ja 6,5 syötön keskiarvoilla. Tuolloin Ross siirtyi Näätiin kesken kauden Anton Mirolybovin sekä nykyisen BC Nokia -valmentaja Aleksi Koskisen alaisuudesta Swans Gmundenista.


Tästä sopimuksesta olen todella innoissani. Kahron Ross on pelaaja, jonka BC Nokia tuntee jo hyvin, mutta lisäksi hän on entuudestaan tuttu myös Aleksi Koskiselle Swans Gmundenin joukkueesta. Tiedämme, että saamme laadukkaan pelaajan, joka pystyy varmasti auttamaan meitä tavoitteissamme. Hän on sopii joukkueeseemme loistavasti. – Greg Gibson
Olen todella iloinen paluustani Nokialle. Tapasin joukkueen ensimmäistä kertaa perjantaina ja joukkue vaikuttaa ensinäkemän perusteella loistavalta. Oli hienoa nähdä tuttu BC Nokian valmentaja, Greg Gibson, sekä Aleksi Koskinen, joka valmensi minua aikaisemmin Itävallassa. Nyt focus on laitettu jo seuraaviin peleihin ja niiden voittamiseen. - Kahron Ross

Rossin yliopisto NCAA:n ykkösdivisioonassa oli Lehigh, josta hän valmistui keväällä 2018, tilastoiden seniorikaudellaan 13,2 pistettä, 3,0 levypalloa ja 4,2 syöttöä ottelua kohden. Hän on koulunsa kaikkien aikojen ykkönen koriin johtavissa syötöissä.


Se on vakuuttavaa, kun ottaa huomioon, että NBA-tähti CJ McCollum on pelannut samassa yliopistossa täydet neljä vuotta. – Greg Gibson

Ammattilaisuransa Ross aloitti Saksan Pro A:ssa, josta hän siirtyi Balkanin liigaan, jossa hän pelasi vain neljä ottelua koronaviruspandemian pysäyttämättä kaudella. Kaudella 2020-21 Ross edusti Iso-Britannian BBL:ssä Cheshire Phoenixia 30 ottelun verran 16,8 pisteen, 4,6 levypallon ja 5,0 syötön keskiarvoilla.


 

Samalla BC Nokia tiedottaa, että takamiehen paikkaa pelannut Mekhi Lairy ei tule jatkamaan BC Nokian joukkueessa. Näädät kiittää Lairya panoksestaan joukkueen eteen tehdystä työstä ja samalla toivottaa kaikkea hyvää jatkoon.

Lisäksi BC Nokia tiedottaa, että Damion Thornton ei jatka Näätien viidentenä ulkomaalaispelaajana sekä BC Nokian akatemiajoukkueen vahvistuksena. Toivotamme myös Thorntonille kaikkea parasta seuraaviin haasteisiin.
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page