top of page

Daeshon Francis on Näätien kolmas ulkomaalaisvahvistus


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa kanssa, kun Daeshon Francis, 24, aloittaa kolmannen ammattilaiskautensa Nokialla. Aikaisemmin Francis on pelannut Luxemburgissa ja NBA G Leaguessa.


193-senttinen Francis aloitti ammattilaisuransa Luxemburgin pääsarjan Arantia Larochettessa, jossa hän väänsi kaudella 2018/19 keskimäärin 25,9 pistettä, 7,2 levypalloa, 4,8 syöttöä ja 2,0 riistoa ottelua kohden.


Kaudelle 2019/20 Francis napattiin NBA G Leaguen varaustilaisuuden toisen kierroksen 28. varausnumerona Rio Grande Valley Vipersiin. Houston Rocketsin farmijoukkueessa Francis sai vähän mahdollisuuksia pelaten vain kolmessa ottelussa koko kauden aikana.


Näen hänessä valtavasti potentiaalia kuten Jeff Garrettissa. Teimme kotiläksymme Daeshonin suhteen ja hän on pysynyt pelaajana vähän piilossa, vaikka hänet varattiin G Leagueen. Uskon, että hänellä on kirkas tulevaisuus Euroopassa. – Greg Gibson

Hän on mukava nuori mies ja monipuolinen koripalloilija. Hän pelaa pituuttaan isommin ja hakee levypalloja. Hän sopii joukkoon myös atleettisuudellaan ja halullaan puolustaa. – Greg Gibson


Yliopistouransa Francis aloitti Green Bayssa, jossa hän pelasi NCAA:n ykkösdivisioonaa freshman-kautensa 4,5 pisteen ja 2,1 levypallon keskiarvoilla. Sieltä hän siirtyi Midlandin junior collegen kautta kahdeksi viimeiseksi kaudekseen Texas-Permian Basiniin NCAA:n kakkosdivisioonaan.


Texas-Permian Basinissa hänet valittiin Lone Star -konferenssin vuoden pelaajaksi sekä 2017 että 2018. Senior–kaudellaan Francis tehtaili 21,9 pistettä, 8,0 levypalloa, 4,0 syöttöä ja 1,7 riistoa ottelua kohden.


Francisin lisäksi Näädillä on pelaajasopimukset Wes Washpunin, Jeff Garrettin, Matias Ojalan, Lauri Toivosen, Antero Lehdon, Michael Besselinkin, Lassi Nikkarisen, Antti Ahosen ja Hugo Bomanin kanssa. Päävalmentajana jatkaa Greg Gibson, jonka apuna ovat valmentaja Tero Vasell ja fysioterapeutti Tommi Tatti.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page